Đukanović: Odgovoran odnos države prema pitanjima dijaspore

“Predsjednik Vlade je takođe ukazao na odgovoran odnos države prema pitanjima dijaspore, izrazivši zalaganje da se ti odnosi unaprijede kroz donošenje notmativnih akata i formiranje sektora koji su posvećeni toj saradnji”, kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2015. 19:16h

Crna Gora se odgovorno odnosi prema pitanjima dijaspore, poručio je premijer Milo Đukanović tokom zvanične posjete Baden Virtembergu, gdje se danas sastao sa predstavnicima crnogorske zajednice u Njemačkoj.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, čestitao predstavnicima crnogorske zajednice na uspješnoj organizaciji Saveza asocijacija u Njemačkoj, koja predstavlja dobar primjer saradnje, izrazivši zahvalnost na njihovom posvećenom odnosu prema svojoj državi i njenoj afirmaciji u sredinama u kojima žive.

“Predsjednik Vlade je takođe ukazao na odgovoran odnos države prema pitanjima dijaspore, izrazivši zalaganje da se ti odnosi unaprijede kroz donošenje notmativnih akata i formiranje sektora koji su posvećeni toj saradnji”, kaže se u saopštenju.

U razgovoru je bilo riječi i o aktuelnim kretanjima u ostavrivanju državnih spolnopolitičkih i razvojnih prioriteta, a prestavnici dijaspore su iskazali su podršku tim procesima u Crnoj Gori i spremnost da daju puni doprinos njenom napretku.

Na sastanku je dogovoren nastavak intenzivne komunikacije između Vlade i dijaspore, u cilju realizacije zajedničkih projekata i uzajamne podrške.

Galerija

Bonus video: