Nova: Lekić ima punu podršku da nastavi da vodi DF

Vučurović je naveo da je Nova uložila svoju energiju i potencijale u "ideju srpsko-crnogorskog pomirenja" i prije nego što je pozvala Lekića da preuzme prvo mjesto u Frontu
16 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 12.03.2015. 13:45h

Miodrag Lekić ima punu podršku Nove srpske demokratije da nastavi da vrši funkciju predsjednika Demokratskog fronta, saopštio je portparol te partije Jovan Vučurović.

Lekić je juče najavio da će preispitati svoj status u Demokratskom frontu, a za danas je zakazana sjednica predsjedništva DF.

"Predsjedništvo Nove srpske demokratije je na današnjoj sjednici zaključilo da je veoma važno da Demokratski front nastavi svoju borbu za promjene u Crnoj Gori i da učvrsti svoje djelovanje na principima na kojima je formiran.

DF je, za relativno kratko vrijeme, stekao veliku podršku, i u vremenu kada se u vladajućoj koaliciji i samom DPS-u dešavaju turbulentne promjene, obaveza je i dužnost svih onih koji su osnovali DF da ga očuvamo, osnažimo i unaprijedimo. Miodrag Lekić ima punu podršku Nove srpske demokratije da nastavi da vrši funkciju predsjednika DF i da, u skladu sa utvrđenim principima, programom i načelima, najjači opozicioni savez vodi ka cilju koji smo zajedno zacrtali- pobjedi nad nedemokratskim crnogorskim režimom", navodi se u saopštenju Vučurovića.

Vučurović je naveo da je Nova uložila svoju energiju i potencijale u "ideju srpsko-crnogorskog pomirenja" i prije nego što je pozvala Lekića da preuzme prvo mjesto u Frontu.

"Zato ćemo učiniti sve da opstane politički savez čiju smo političku konstrukciju upravo mi osmislili i dali joj ključnu snagu. Predsjedništvo Nove srpske demokratije podsjeća da su pobjeda nad autokratskim režimom, proklamovana politika srpsko-crnogorskog pomirenja na principima ,,Sva prava svima'', ekonomski oporavak i obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, suština programa DF-a. A za Novu srpsku demokratiju, kao najjačeg konstituenta DF-a, od posebnog značaja je sprečavanje diskriminacije nad srpskom jezičkom i nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori", zaključuje Vučurović.

Bonus video: