Vučinić: Marović da vrati novac i uplati ga Fondu rada

U saopštenju se navodi da bi se Marović, ukoliko bi postupio na ovaj način, pokazao kao dobar primjer ostalim visokim funkcionerima iz DPS-a
67 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.03.2015. 09:53h

Novoformirana Radnička partija poziva Svetozara Marovića, potpredsjednika DPS-a, da vrati nezakonito stečeni novac i uplati ga na račun Fonda rada.

"Veliki broj bivših radnika, takozvanih žrtava tranzicije, čeka godinama na isplatu otpremnina u iznosu od 1926 eura, a sada nemaju nikakvih primanja i snalaze se kako znaju i umiju da bi preživjeli i održali golu životnu egzistenciju ili su u najboljem slučaju na Zavodu za zapošljavanje sa primanjima od 77 eura.Svi ti bivši radnici su dospjeli u takvu situaciju zbog pljačkaške politike koju je sprovodila partija na vlasti čiji je visoki funkcioner Svetozar Marović i zahvaljujući kojoj je on uspio da od njegovog čuvenog “renoa 4” na početku političke karijere, stvori svoju imperiju u Budvi koja po finansijskoj moći sada već prevazilazi desetine ili ko zna, možda i stotine milione eura", navodi se u saopštenju Janka Vučinića, osnivača Radničke partije i poslanika Demokratskog fronta.

Specijalna tužiteljka provjerava milione Đorđine Marović >>>

U saopštenju se navodi da bi se Marović, ukoliko bi postupio na ovaj način, pokazao kao dobar primjer ostalim visokim funkcionerima iz Demokratske partije socijalista "šta treba uraditi sa opljačkanim novcem od države i naroda".

"Što je još važnije, to bi mu se moglo uzeti i kao olakšavajuća okolnost prilikom poštenog suđenja nakon pada režima, za nezakonite radnje koje su dovele do ovakvog enormnog bogaćenja. Već je u javnosti objašnjeno da bi se stekao toliki novac, koji je samo tek jedan dio njegovog bogastva, trebalo je uz zaradu koju je imao, da radi 140 godina pod uslovom da nema nikakvih rashoda i da živi od “vazduha” kako je danas primorano da živi više od 70.000 građana u Crnoj Gori koji se nalaze u dubokoj bijedi sa mjesečnim prihodima ispod apsolutne linije siromaštva od 193 evra na mjesečnom nivou", piše u saopštenju.

"Vjerujemo da Svetozaru Maroviću, za razliku od ostalih visokih fukcionera a posebno predsjedniku DPS-a milu Đukanoviću, će biti u neku ruku lakše da se odrekne ovog nezakonito stečenog novaca,jer se on svih ovih godina javnosti predstavljao kao idealista i filozof u redovima DPS-a,za razliku od ostalih teških materijalista iz ove partije. Tako da ga one izvorne socijalističke maksime kao što su : “ Šta će ti svo bogastvo ovog svijeta, kada naudiš duši svojoj” ili “ Odrekni se, bićeš srećan” koje je svakako proučavao kao filozof , neće toliko pogoditi , kao što će to pogoditi,recimo, njegovog predsjednika Đukanovića", dodaje se.

Marović

Vučinić navodi da je novac koji je iznešen iz opljačkane i još uvijek besudne Crne Gore samo još jedan u moru dokaza šta je sve radila vlast od svog naroda i svoje države.

"Vlast koja se održavala silom, primjenjujući udbaške i mafijaške metode za svoj opstanak. Sve su to neoborivi dokazi koji su se u punom svijetlu pokazali u aferi “Snimak”i gotovo svakim danom se otkrivaju novi dokazi i više je nego jasno kako i na koji način pokradeni i osiromašeni narod treba da odgovori ,a to je izlaskom na ulice i svrgavanjem mafijaškog režima. A nakon oslobođenja od mafijaške hobotnice koja je zarobila državu Crnu Goru,slijedi donošenje Zakona o dokazivanju porijekla imovine i Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine,pa nacionalizacije nezakonito stečenog novca na stranim računima,nacionalizacije strateških privrednih preduzeća,poništavanju koruptivnih privatizacionih ugovora i provjeri stečajnih postupaka… i tako redom po osnovnim programskim načelima Radničke partije", zaključuje se.

Bonus video: