Građanski pokret će se zvati URA

GP URA nastao je ujedinjenjem više organizacija i ostaje otvoren za sve grupacije i pojedince koji dijele vrijednosti razvijenih demokratija, nedvosmisleno je okrenut sveobuhvatnom preobražaju Crne Gore i namjerava da se beskompromisno bori za ostvarivanje svojih ciljeva
83 pregleda 0 komentar(a)
Ujedinjena reformska akcija, Foto: Građanski pokret
Ujedinjena reformska akcija, Foto: Građanski pokret
Ažurirano: 09.03.2015. 11:24h

Građanski pokret (GP) će se zvati Ujedinjena reformska akcija (URA), a kandidat za predsjednika biće Žarko Rakčević, odlučio je Inicijativni odbor GP.

Kandidati za potpredsjednike su Dritan Abazović, Božena Jelušić i Rade Bojović.

Osnivačka konvencija biće održana 14. marta, kada će biti predstavljen i Koordinacioni odbor, koji će činiti prepoznatljivi stručnjaci zaduženi da kreiraju i promovišu politike građanskog pokreta URA u najvažnijim sektorima.

GP URA nastao je ujedinjenjem više organizacija i ostaje otvoren za sve grupacije i pojedince koji dijele vrijednosti razvijenih demokratija, nedvosmisleno je okrenut sveobuhvatnom preobražaju Crne Gore i namjerava da se beskompromisno bori za ostvarivanje svojih ciljeva.

"Pokret URA smatra da je glavni preduslov za prosperitetniju, pravedniju i sigurniju Crnu Goru smjena vladajuće garniture na čelu sa DPS-om. U tom cilju će jasno, strpljivo i uporno predočavati građanima Crne Gore svoju viziju razvoja države i plan konkretnih koraka na tom putu", kaže se u saopštenju.

Istiće se da znak predstavlja kombinaciju elemenata koji simbolizuju esenciju Pokreta - zvijezda predstavlja stabilnost, kao osnov za različite strukture, označava istinu, pošto je zvijezda uvijek istovjetna i jednaka po svom obliku bez obzira iz kog se ugla gleda.

Zvijezda, kako se navodi, ima i istorijsko utemeljenje u crnogorskoj državnosti - zastava Ivana Crnojevića imala je šestokraku zvijezdu, dok je 1945. godine sa tim simbolom vraćena čast Crnoj Gori.

"Zvijezda predstavlja i naš cilj, a to su evropske vrijednosti i Crna Gora u zajednici evropskih država, kao još jedna zvijezda na zastavi Evropske unije", kaže se u saopštenju.

Znak GP URA sadrži i bijeli pješčani sat. "Njegova specifičnost ogleda se u kritičnom političkom momentu za našu Crnu Goru. Na nedvosmislen način znači - uru, potonju uru - šansu za promjene".

Bonus video: