Lukšić u Njujorku razgovarao sa crnogorskim iseljenicima

Lukšić je, u razgovoru sa predstavnicima dijaspore, govorio i o projektu "Crnogorske kuće u Njujorku" čija se dalja implementacija očekuje u skorom roku, saopšteno je iz MVPEI
6 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Duško Miljanić
Igor Lukšić, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 08.03.2015. 13:20h

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, u Njujorku je, u organizaciji Generalnog konzulata, razgovarao sa crnogorskim iseljenicima u okviru tribine tokom koje je predstavio aktuelnosti crnogorske politike na vanjskom i unutrašnjem planu, uz poseban osvrt na strategiju saradnje sa dijasporom.

Lukšić je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), ukazao na značaj razvoja i njegovanja saradnje matične države sa dijasporom, istakavši opredjeljenje Vlade da nastavi sa aktivnostima na stvaranju što boljeg ambijenta za ekonomske, kulturne, obrazovne i druge veze sa iseljeništvom.

"Uporedo sa intenzivnim djelovanjem na sprovođenju integracione agende i ostalih vanjsko-političkih prioriteta, Vlada preduzima niz aktivnosti na realizaciji definisane ekonomske politike sa ciljem povećanja zaposlenosti, rasta broja ulaganja, rasta životnog standarda, kao i ekonomskog razvoja”, naveo je Lukšić.

U tom smislu, kazao je da uloga dijaspore zauzima važno mjesto i zaključio "da ćemo zajedničkim naporima i saradnjom matične države sa iseljenicima, osmišljavanjem ideja kroz dijalog, biti u prilici da dodatno doprinesemo razvoju Crne Gore u mnogim oblastima".

Lukšić je, u razgovoru sa predstavnicima dijaspore, govorio i o projektu "Crnogorske kuće u Njujorku" čija se dalja implementacija očekuje u skorom roku.

Bonus video: