Pejović: Koalicija DPS i Izbora je izvanredan aranžman

"Sa ljudima koji su kao i mi sve vrijeme zaista odražavali interese i potrebe građana Herceg Novog, tvorimo jednu vrlo odgovornu i iskreno se nadam efikasnu i mudru vlast", istakla je Pejović
65 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2015. 15:41h

Na izbornoj konferenciji hercegnovske Demokratske partije socijalista (DPS) izabran je novi Opštinski odbor koji će imati 107 članova.

Predsjednik OO DPS, Zoran Bošnjak je kazao da je na lokalnom nivou djelovanje DPS je sve dominantnije.

"Od aprila 2012. bilježimo kontinuirani rast povjerenja, koji se potvrdio u izborima u decembru prošle godine. Naš uspjeh je rezultirao i formiranjem koalcione vlasti sa građanskom listom "Izbor". Naši odbornici su aktivno djelovali i uticali na raspisivanje vanrednih izbora i prestanak agonije u Herecg Novom", kazao je Bošnjak i zaključio da je "velika odgovornost prema građanima i partiji za sva buduća dešavanja u gradu".

Članica Predsjedništva DPS-a i koordinatorka za Herceg Novi, Daliborka Pejović, koaliciju DPS sa udruženjem građana Izbor u tom gradu, nazvala je "izvanrednim aranžmanom".

"Sa ljudima koji su kao i mi sve vrijeme zaista odražavali interese i potrebe građana Herceg Novog, tvorimo jednu vrlo odgovornu i iskreno se nadam efikasnu i mudru vlast", istakla je Pejović.

Petar Ivanović član Glavnog odbora DPS-a i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i član poručio je da svi treba da rade da se u Herceg Novom stvori prostor za vrijedne ljude.

"Imate priliku da kao jedan od rijetkih gradova na primorju pogurate poljoprivredu, povežete poljoprivredu sa turizmom i oslobodite prostor za brži i dinamičniji razvoj", kazao je Ivanović.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici koalicionog partnera u Herceg Novom, iz Udruženja građana "Izbor", , član IO GO Branko Čavor, predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel, predsjedik Savjeta mladih DPS-a Kotor Ilija Mlinarević.

Za 15-tak dana trebalo bi da bude konstituisan opštinski odbor DPS i predložen kandidat(i) za predsjednika partije koji će morati da dobije saglasnost predsjedništva DPS.

Kao najozbiljniji kandidat za tu funkciju pominje se Slobodan Radović Krušo koji je bio i nosilac liste na lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani 14. decembra prošle godine.

Galerija

Bonus video: