Slovenija dala zeleno svjetlo batinašu

“I šta to znači u praksi? Da ćemo ovom čovjeku u skladu sa diplomatskim pravilima dati pristup najvišim predstavnicima naše države, biće pozvan na sve najvažnije državne i ceremonije i prijeme, i šta ako on poželi da, kao mnogi ambasadori u Sloveniji, posjeti neki od medija? Čovjek koji je pretukao novinare. Otac sina koji tuče novinare i prijeti napunjenim pištoljem”, navodi se u “Delu”
36 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.03.2015. 18:30h

Novinar slovenačkog lista “Delo” Rok Kajzer ocijenio je da oni koji su dali zeleno svjetlo da Miomir Mugoša postane novi ambasador Crne Gore u Sloveniji ne znaju da koriste Gugl, a kamoli druge izvore koji bi im pružili dovoljno informacija na osnovu kojih bi Podgorici saopštili da on u Sloveniji nije poželjan.

“Delo” je ranije pisao da im u državu dolazi ambasador poznat po korupocionaškim aferama i tome što je pretukao fotoreportera i glavnog urednika “Vijesti”.

Kajzer u autorskom tekstu pod nazivom “Dobrodošao kući, Miomire”, pita šta će se desiti ako Mugoša, kao i mnogi drugi ambasadori u Sloveniji poželi da obiđe neki od medija. On navodi da nije kriva Crna Gora, već Slovenija koja je “ batinašu dala zeleno svjetlo”.

Rok Kajzer

“I šta to znači u praksi? Da ćemo ovom čovjeku u skladu sa diplomatskim pravilima dati pristup najvišim predstavnicima naše države, biće pozvan na sve najvažnije državne i ceremonije i prijeme, i šta ako on poželi da, kao mnogi ambasadori u Sloveniji, posjeti neki od medija? Čovjek koji je pretukao novinare. Otac sina koji tuče novinare i prijeti napunjenim pištoljem”, navodi se u “Delu”.

Kajzer u tekstu pita “da li se sramoti država koja nam šalje ambasadora ili ponižavamo sebe”.

“Šta je, na primjer, naš ambasador u Podgorici poručio Ljubljani? Moramo voditi računa o tome da jedna od karika ne obavlja svoj posao”, naveo je novinar slovenačkog lista. On je napisao da Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije “ima sve instrumente i naravno razloge” zbog čega mogu reći da ga ne žele. “Takođe, i zbog toga što vodeći političari u Crnoj Gori pognute glave objašnjavaju da su podrškom Mugoši napravili grešku”, napisao je novinar “Dela”. On je konstatovao da će se Mugoša u Sloveniji, gdje, kako je naveo cijela država proganja novinare i gdje cvjeta korupcija osjećati domaće. “Zato je red da mu iskažemo toplu dobrodošlicu. Dobrodošli kući, Miomire”, zaključio je Kajzer.

Bonus video: