Damjanović ne isključuje jedinstvenu listu opozicije za naredne izbore

Ocijenio je da su protesti i vlada u sjenci nespojivi
163 pregleda 30 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.03.2015. 15:10h

Uprkos fragmentaciji na opozicionoj političkoj sceni, šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović za naredne izbore ne isključuje nastup sa jedinstvenom opozicionom listom.

“Nije isključeno da, kao što se dešavalo u nekim drugim državama, ova usitnjenost opozicije i formiranje novih partija, dovede do toga da se svijest u tim malim partijama i opoziciji, kanališe tako da svako ukapira da sam ne može da uradi ništa i da se onda ode u jedinstveni blok,” pojasnio je Damjanović gostujući u emisiji ’’Živa istina’’.

“Jedna lista opozicije, jedna lista DPS-a i tamo neki SDP. Sada pričamo ovako napamet, ali da vidimo što će se dešavati”.

Do izbora, SNP će se, kako je rekao, odgovorno ponijeti prema svim idejama koje stižu iz opozicije, posebno kada riječ o vladi u sjenci.

Na pitanje vidi li sebe ili SNP u tom projektu, Damjanović je ekao da ako bi takav predlog došao do realizacije ili do razgovora, “ja bih se u okviru partije odredio o sopstvenom ali i partijskom učešću u toj vladi”.

Međutim, ocijenio je da su protesti i vlada u sjenci nespojivi.

Govoreći o dešavanjima nakon kongresa SNP-a, Damjanović kaže da su funkcioneri sa napuštanjem stranke trebalo da se odreknu poslaničkih i odborničkih mandata. Sa druge strane navodi i da je lider SNP-a Srđan Milić trebalo da nakon kongresa ili sjednice Glavnog odbora sazove sastanak, kako bi se pokušalo doći do kompromisa.

O svojim odnosima sa Milićem, Damjanović kaže da nije nikakva tajna da oni sada nijesu na nivou na kome su bili ranije, ali da komunikacija postoji u mjeri potrebnoj za funkcionisanje stranke.

Damjanović je rekao i da bi on u slučaju glasanja u parlamentu o NATO-u bio protiv.

Bonus video: