Dolazi nam skandal majstor

"Bivši gradonačelnik Podgorice uz mnoge afere, poznat je po incidentu kada je sa sinom fizički napao fotoreportera i glavnog urednika "Vijesti", jer su fotografisali njegovo nepropisno pakirano vozilo. Dojče vele je tada napisao u Podgorici se svašta dešava pa i da gradonačelnik tuče novinare"
50 pregleda 48 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.03.2015. 06:56h

U Sloveniju dolazi ambasador poznat po aferama i fizičkom napadu na novinare. Ovako je slovenački liste "Delo" najavio dolazak ambasadora Crne Gore u Ljubljani Miomira Mugoše.

"Bivši gradonačelnik Podgorice uz mnoge afere, poznat je po incidentu kada je sa sinom fizički napao fotoreportera i glavnog urednika "Vijesti", jer su fotografisali njegovo nepropisno pakirano vozilo. Dojče vele je tada napisao u Podgorici se svašta dešava pa i da gradonačelnik tuče novinare", navodi "Delo".

Slovenački list navodi da Mugoša ima i zanimljiva iskustva u međunarodnim poslovima, naravno praćen skandalima. "Na sumnjiv način je obezbijedio prostor za Ambasadu Kine. Pominjalo se da će biti ambasador u Azerbejdžanu, prije svega zbog dobrih veza sa tom državom, poznatoj po korupciji i kršenju ljudskih prava", navodi se u tekstu.

“Delo” navodi i da, "aferaški kandidat za Sloveniju, začudo nije sporan". "Iz ministarstva vanjskih poslova (Slovenije) objavljeno je da je zvanično data saglasnost za imenovanje novog ambasadora Crne Gore.

Ministarstvo pokušava da na (ne)diplomatski način izbjegne neugodno pitanje, ali su upoznati sa skandalima i korupcionaškim aferama budućeg ambasadora", navodi “Delo” i pita da li bi Mugošina problematična prošlost mogla biti prepreka njegovom imenovanju na mjesto ambasadora u toj zemlji. "Ministarstvo nije odbilo da da saglasnost, što bi uradila bilo koja pristojna diplomatija" navodi se u slovenačkom listu.

Bonus video: