Murati pisao Đeki: Poništite tender i isplatite zaostale zarade

Đeka je kazao da još nije dobio pismo od Muratija, ali da će "razmotriti svaku dobronamjenu sugestiju"
7 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.03.2015. 19:11h

Predsjednik odborničkog kluba Force Arian Murati zatražio je od predsjednika Opštine Fatmira Đeke da poništi tender za kupovinu putničkog vozila i da novac koji je planiran za tu namjenu usmjeri na isplatu zaostalih zarada optinskim činovnicima i zaposlenim u javnim preduzećima. U suprotnom, kako je najavio u pismu Đeki, iniciraće vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta sa raspravom na tu temu.

Murati tvrdi da je iz medija saznao da je tender raspisan i da je provjerom na sajtu Uprave za javne nabavke utvrdio da je riječ o iznosu od 35 hiljada eura.

"Glasao sam za budžet za ovu godinu ali tamo nema stavke o nabavci vozila za predsjednika Opštine. Imajući u vidu tešku finansijsku situaciju zabrinut sam zbog ovakvih odluka za koje nijesmo glasali prilikom usvajanja budžeta", naveo je Murati poručujući da pismom želi da otkloni sumnju u racionlanost i legitimnost takvih postupaka.

Đeka je kazao da još nije dobio pismo od Muratija, ali da će "razmotriti svaku dobronamjenu sugestiju".

"Riječ je o kupovini dva vozila i za tu odluku glasali su odbornici",odgovorio je Đeka na pitanje Vijesti da li je odluku verifikovao parlament.

Forca i Đekina DP su u koaliciji koja je na vlasti od marta prošle godine a pismo Muratija dolazi u jeku afere o istrazi poslovanja lokalne vlasti za protekle četiri godine.

Bonus video: