Stanić: Crna Gora na NATO Samitu dobila pohvale za napredak

SDP smatra da prioritet Crne Gore treba da bude potpuna posvećnost ispunjavanju neophodnih uslova i sprovođenju reformi na evroatlanskom putu
55 pregleda 5 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Savo Prelević
Mirko Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2015. 16:52h

Crna Gora je na NATO Samitu u Velsu dobila pohvale za napredak u ključnim oblastima za priključivanje ovom savezu, saopštio je portparol SDP Mirko Stanić.

"Jedan od zaključaka je bio da se do kraja 2015. otvori mogućnost donošenja odluke o pozivu Crnoj Goru, uz konstataciju da je naša zemlja kroz proces inteziviranog i fokusiranog dijaloga na brzoj traci za učlanjenje u Alijansu. Činjenica da je na Samitu u Velsu po prvi put data mogućnost da odluka o pozivu bude upućena sa nivoa Ministarskog Savjeta NATO a ne Samita je potvrda snažnog opredjeljenja Alijanse da uz uslov ispunjavanja neophodnih kriterijuma otvori vrata za Crnu Goru već do kraja godine", navodi se u saopštenju.

SDP smatra da prioritet Crne Gore treba da bude potpuna posvećnost ispunjavanju neophodnih uslova i sprovođenju reformi na evroatlanskom putu, sa posebnim fokusom na vladavinu prava.

Bonus video: