Simović prijavio lažni profil na Facebooku: Nije pričao sa "Informerom"

Simović je naveo i da je neko preuzeo njegove fotografije sa skupštinskog i sajta RTCG i kreirao lažni profil
133 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Simović
Milutin Simović
Ažurirano: 04.03.2015. 06:56h

Potpredsjednik Skupštine i član Predsjedništva DPS-a Milutin Simović prijavio je Ministarstvu za informaciono društvo lažni profil na Fejsbuku na kome on navodno promoviše svoju partiju, NATO, ali se žali i da je bolestan.

“Ako mi se što desi, ostavljam vam u amanet da, kad stigne pozivnica za NATO, na referendumu glasate za pristupanje,” požalio se lažni Simović. Na istom zidu juče je objavljena i naslovna strana tabloida “Informera” sa Simovićevim navodnim komentarom sastanka potpredsjednika DPS-a Igora Lukšića sa liderima Građanskog pokreta, koga nije ni bilo. Simović je demantovao da je dao “Informeru” ili bilo kom drugom mediju izjavu o tom sastanku. Simović je za “Vijesti” podsjetio da je DPS ranije demantovao takav susret.

U DPS-u sumnjaju da je “Informer” do Simovićeve izjave došao kontaktiranjem njegovog lažnog profila na Fejsbuku.

Simović je naveo i da je neko preuzeo njegove fotografije sa skupštinskog i sajta RTCG i kreirao lažni profil.

"Saopštavam da nijesam dao bilo kakvu izjavu, niti komunicirao sa bilo kojim medijem, uključujući i dnevni list „Informer“ o navodnom sastanku potpredsjednika Lukšića sa predstavnicima GP.

Smatram da je u saopštenju Demokratske partije socijalista od petka, 27. februara 2015. iznesen dovoljno jasan stav o ovoj temi.

I, uostalom, u DPS-u nikada se nijesmo skrivali i izbjegavali da damo dodatna objašnjenja o bilo kojoj aktuelnoj temi, tako da izostaje potreba da se tumače izjave i politički stavovi kolega," navodi se u izjavi člana Predsjedništva DPS "Vijestima".

On je naveo da su njegovo ime i javno objavljene fotografije sa web sajta Skupštine Crne Gore zloupotrebljeni za kreiranje lažnog facebook naloga. "Takve zloupotrebe nijesu rijetke kada su u pitanju javne ličnosti, ali one imaju obilježja krivičnog djela. Nakon komunikacije sa nadležnim državnim institucijama kojima sam prijavio ovaj slučaj stekao sam veoma pozitivan utisak o izgrađenim kapacitetima za zaštitu prava u ovoj oblasti. Naime, popunjavanjem jednostavnog on-line formulara prijavio sam ovaj slučaj Nacionalnom timu za odgovor kompjuterskim incidentima (www.cirt.me) koji automatski pokreće dalje procedure.

Dalje, s obzirom da se radi o krivičnom djelu, u toku je pokretanje krivičnog postupka radi utvrđivanja počinilaca;" izjavio je Milutin Simović.

Bonus video: