DF: DRI da provjeri poslovanje Opštine Danilovgrad

Oni su istakli da su mediji prenosili izjave predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića o potrebi ulaska DRI u tu opštinu, "kako bi se otklonile sve sumnje u nečin njenog poslovanja"
0 komentar(a)
Danilovgrad, Opština Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Opština Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 03.03.2015. 13:13h

Odbornici danilovgradskog Demokratskog fronta (DF) pozvali su Državnu revizorsku instituciju da provjeri poslovanje Opštine Danilovgrad za 2013. i 2014. godinu.

U saopštenju koje potpisuju odbornici DF-a u SO Danilovgrad piše da po njihovom mišljenju izvještaj nezavisnog revizora o poslovanju Opštine Danilovgrad za 2013. godinu nije iskazao realno stanje u mnogim oblastima iz domena revizorskog posla.

"Zbog te činjenice prinuđeni smo da od vaše institucije, kao vrhovne u ovoj oblasti u Crnoj Gori, tražimo da izvršite provjeru poslovanja opštine Danilovgrad za 2013. i 2014. godinu. Naročito imamo u vidu Izvještaj revizora za 2012. godinu koji je sveobuhvatniji i koji je ukazao na brojne nepravilnosti u poslovanju u Opštini Danilovgrad, koje po našem mišljenju nijesu ispravljene , a nijesu ni konstatovane od strane revizora za 2013. godinu", piše u saopštenju.

Oni su istakli da su mediji prenosili izjave predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića o potrebi ulaska DRI u tu opštinu, "kako bi se otklonile sve sumnje u nečin njenog poslovanja".

"Smatramo da je i to razlog više da obavite revizorsku provjeru za 2013. i 2014.godinu. Naročito vam skrećemo pažnju na segmente poslovanja Opštine kao što su javne nabavke, isplata prekovremenih radnih sati, varijabile, prijem radnika u radni odnos u javnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, finansiranje pojedinih sportskih klubova i nevladinih organizacija, realizovanje Protokola sa Ministarstvom finansija o reprogramiranju duga koji je nastao iz neplaćanja poreza i doprinosa za lične dohotke...Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtjev i zajedničkim naporima ostvariti ono što je cilj svih nas – zakonitost u poslovanju lokalne uprave", piše u saopštenju DF-a.

Bonus video: