Krivokapić: Jasni ispitni zadaci Crne Gore

“Ispitni zadaci pred Crnom Gorom su jasni, vladavina prava, nezavisni i profesionalni mediji i bezbjednosno-odbrambeni sistem po standardima NATO-a. To nisu samo ispiti za članstvo u NATO, već i ključni zadaci zrelosti države, demokratije i društva. Rekao bih ozbiljnosti sistema i institucija”, poručio je Krivokapić
53 pregleda 7 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Kristian Poša, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Kristian Poša, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 02.03.2015. 14:01h

Vladavina prava, nezavisni i profesionalni mediji i bezbjednosno-odbrambeni sistem po standardima NATO-a, nijesu samo ispiti za članstvo u Alijansi, već i ključni zadaci zrelosti države, demokratije i društva, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

On je danas u Podgorici razgovarao sa ambasadora Mađarske Kristianom Pošom.

Krivokapić se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio Poši podršci Mađarske, kao kontakt ambasadi za NATO-a

“Ispitni zadaci pred Crnom Gorom su jasni, vladavina prava, nezavisni i profesionalni mediji i bezbjednosno-odbrambeni sistem po standardima NATO-a. To nisu samo ispiti za članstvo u NATO, već i ključni zadaci zrelosti države, demokratije i društva. Rekao bih ozbiljnosti sistema i institucija”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić i Poša su istakli da Crna Gora korača evro-atlantskom stazom i da se nalazi u godini kada su oči partnera posebno fokusirane na nju.

Bonus video: