SAD nas uči kako protiv ekstremista

Konferenciju organizuje Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u saradnji sa Ministarstvom pravde i Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije
3 komentar(a)
ambasada SAD, Foto: Savo Prelević
ambasada SAD, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2015. 07:40h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizuje konferenciju o strategiji za suzbijanje nasilnog ekstremizma u Crnoj Gori i primjeni planiranih izmjena Krivičnog zakonika u vezi sa borcima u inostranstvu.

"Cilj konferencije je razmjena najboljih praksi u borbi protiv fenomena boraca u inostranstvu, sa fokusom ne samo na krivično gonjenje i presuđivanje, već i na obrazovanje, sprečavanje i reintegraciju potencijalnih boraca”, kaže se u saopštenju američke ambasade u Podgorici.

U fokusu će, kako je saopšteno, biti i primjena planiranih amandmana Krivičnog zakonika koji obuhvataju pitanje boraca u inostranstvu. Na otvaranju konferencije će govoriti ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Margaret Uehara, predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica, vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković i generalna direktorka Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde, Branka Lakočević.

Konferenciju organizuje Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u saradnji sa Ministarstvom pravde i Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije.

Bonus video: