Saradnjom liberalnih partija u regionu za brže integracije

„Saradnja bi bila značajan doprinos i snažnijoj saradnji država regiona i umrežavanju sa državama članicama Evropske unije (EU), što bi sve zajedno dalo značajan doprinos ubrzanju evro-atlanskim procesima i integracijama regiona“, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Dubravka Vujičić, Sonja Konig, Foto: Liberalna partija
Dubravka Vujičić, Sonja Konig, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 01.03.2015. 14:17h

Saradnja liberalnih partija u regionu doprinosi snažnijoj saradnji država, ali i ubrzanju integracija, ocijenjeno na sastanku predsjednice Foruma žena Liberalne partije (LP) Dubravke Vujičić i predsjednice Ženske inicijative HNS hrvatskih liberala Sonje Konig.

One su na sastanku u Budvi, kako je saopšteno iz LP, razgovarale o mogućnostima i načinima jačanja međupartijske saradnje liberala na regionalnom ali i na evropskom nivou.

„Saradnja bi bila značajan doprinos i snažnijoj saradnji država regiona i umrežavanju sa državama članicama Evropske unije (EU), što bi sve zajedno dalo značajan doprinos ubrzanju evro-atlanskim procesima i integracijama regiona“, navodi se u saopštenju.

Vujičić i Konig razmatrali su, kako je saopšteno, i ideju utemeljivanja regionalne alijanse liberalnih žena.

Inicijativu za formiranje alijanse, kako su podsjetili, pokrenule su ranije predstavnice žena liberalnih partija jugoistočne Evrope na sastanku u Prištini.

„Ideja takve mreže jeste jačanje uloge žena u procesima kreiranja javnih politika i procesima donošenja odluka od značaja za budućnost društva i žena u njemu“, objašnjeno je u saopštenju.

Dvije partije će, kako se navodi, dogovoriti i zajedničke edukacije za žene članice ili simpatizere obije organizacije na teme jačanja demokratskih procesa u ovom dijelu Evrope i ulogama žena u takvim procesima.

U saopštenju se navodi da je domaćin sastanka bio predsjednik Opštinskog odbora LP Budva, Blažo Rađenović koji je Sonju Konig upoznao sa aktivnostima i projektima koje budvanski liberali sprovode na nivou lokalne smaouprave.

On je, kako se navodi, predstavio način funkcionisanja lokalne vladajuće koalicije čiji konstituent je i LP, ali i temeljne zahtjeve i uslove koje je LP postavila rukovodstvu lokalne uprave a od kojih će zavisiti dalji opstanak lokalne vlasti.

Bonus video: