DF Danilovgrad: Đuranović određuje gdje da se asfaltira

Odbornik Ranko Vuković (DF) pitao je "kada će početi gradnja kolektora o kome pričate već šest godina"
2 komentar(a)
SNP, danilovgrad, Foto: Savo Prelević
SNP, danilovgrad, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2015. 19:12h

Program rada Direkcije za saobraćaj naišao je juče na kritike opozicionih odbornika u danilovgradskom parlamentu.

Tokom sjednice SO iza govornice su se čule ocjene da je Program rada nepotpun i da ne sadrži konkretne podatke o tome koji će se od lokalnih i nekategorisanih puteva u 2015. godini asfaltirati.

Odbornik DF-a Čedo Đurović kazao je da je nezadovoljan radom Direkcije i upozorio da se već dugo ne sanira pravac kroz Pažiće.

On je rekao da "se tuda, kada su kiše ne može proći bez dubokih čizama".

Đurović je kazao i da je taj putni pravac "u takvom stanju", jer on živi u tom kraju, zbog čega, rekao je, čelnici DPS-a ne žele da ulože u obnavljanje ceste.

"Loše je kada se u opštini o svemu pita jedan čovjek. Dragan Antović, direktor Direkcije možda bi i poslao ekipe da poprave taj pravac, ali to ne smije da uradi da se ne bi zamjerio Branislavu Đuranoviću, predsjedniku opštine. A Đuranović je izgleda odlučio da tih nekoliko stotina metara ne uredi dok ja živim tamo", kazao je Đurović.

Odbornica Pozitivne CG Nada Ćeranić pitala je zašto će se u 2015. asfaltirati samo saobraćajnica prema Gostilju, dodajući da bi to trebalo uraditi i sa kilometrom puta u Kopitu Petrovića.

Dragan Antović je istakao da je prioritet Direkcije u ovoj godini završetak započetih projekata, a naročito 800 metara puta kroz Goricu i Sekuliće.

On je najavio da će ta dionica, na kojoj se radovi izvode od septembra, biti završena do kraja marta. On je najavio i početak radova na putu od Mlinova do Brestice.

"Ne smijemo zaboraviti i da nas očekuje i rekonstrukcija glavnog gradskog mosta, koji sada predstavlja usko rgrlo u saobraćajnici prema Otsrogu. Očekujemo da tokom ove godine bude završen projekat njegove rekonstrukcije", rekao je on.

Bonus video: