DF kreće u obilazak terena radi pripreme protesta

U DF ranije dogovoreni protesti, ako propadnu razgovori o prelaznoj vladi
41 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2015. 14:34h

Konstituenti Demokratskog fronta (DF) počeće sa obilaskom terena kako bi se pripremili za ulične proteste, dogovoreno je na sinoćnjoj sjednici predsjedništva Fronta.

Prema navodima više izvora “Vijesti” iz Demokratskog fronta(DF), dogovoreno je da stranački čelnici ali i aktivisti na terenu utvrde raspoloženje građana za izlazak na ulice. Čelnici političkog saveza Miodraga Lekića nijesu dogovorili okviran termin za proteste.

“Prije početka razgovora o prelaznoj vladi na predsjedništvu je dogovoreno da, ukoliko taj projekat ne uspije, pozovemo građane na ulicu. Nažalost, priča o prelaznoj vladi je propala i sada moramo vidjeti šta građani od nas očekuju. Na koji način treba da pokažemo neslaganje sa trenutnom situacijom u državi”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti” iz Fronta.

Predsjedništvo DF je krajem decembra ocjenilo da, u slučaju neuspjeha u formiranju najšireg opozicionog koncepta i prelazne vlade, ne treba isključiti ni organizovanje protesta. Tokom pregovora sa Socijaldemokratskom partijom o prelaznoj vladi, čelnici Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene Andrija Mandić i Nebojša Medojević najavljivali su proteste navodeći da se u Skupštini ne može ništa značajnije promijeniti i da je opozicija prvopozvana da protestima pokuša da zaštiti interese građana.

Lekić je nedavno kazao da vjeruje kako će se narodni bunt desiti i da su protesti legitimni, navodeći da oni moraju biti dobro organizovani. On je ponovio da o protestima treba manje pričati, a više raditi te da mu nije poznato da je donešena “apriorna odluka o tome ili datum".

Portparol Nove Jovan Vučurović kazao je ranije da bi ta partija željela da organizuje proteste sa pouzdanim partnerima i da će pomno pratiti da se u organizaciju ne umiješaju oni koji ne vjeruju u proteste ili, kako je naveo, oni koji bi u organizaciju ušli kao peta kolona i bili trojanski konji režima.

Bonus video: