Knežević: Krivokapić bi bio spokojan da su Mugošu poslali na Antarktik

Knežević je kazao i da je tokom cijele "Mugošijade", lider SDP bio Ranko Krivokapić, koji se, nakon dva dana od završetka sjednice Odbora, naprečac prisjetio da je Mugoša bio gradonačelnik Podgorice, protiv kojeg su podneseni tomovi krivičnih prijava
6 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.02.2015. 11:43h

Tugaljivo izvinjenje Ranka Krivokapića crnogorskoj javnosti zbog glasanja za Miomira Mugošu predstavlja kulminaciju nedosljednosti SDP i njenog lidera, smatra predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

"Postavlja se pitanje: kako je moguće da se u slučaju Mugoše radilo o trenutku slabosti SDP, kad čitava priča traje više od dva mjeseca, a i već je bila opštepoznata stvar da će Mugoša biti predložen za ambasadora u Sloveniji? A javnosti je pritom savršeno jasno i zbog čega se poslanici SDP nijesu pojavili na prvoj, kao i zbog čega su se pojavili na drugoj sjednici Odbora za međunarodne odnose, dajući tako nedvosmislenu podršku Mugoši", kazao je Kneževć.

On je dodao da je tokom cijele kako je naveo "Mugošijade", lider SDP bio Ranko Krivokapić, koji se, nakon dva dana od završetka sjednice Odbora, naprečac prisjetio da je Mugoša bio gradonačelnik Podgorice, protiv kojeg su podneseni tomovi krivičnih prijava.

"Ali, pošto Mugoša, po vlastitim tvrdnjama, ima duplu arhivu o svom, ali i o poslovanjima nekih bivših i sadašnjih funkcionera SDP, sreća je da ga nijesu poslali za ambasadora na Antarktik, gdje bi u miru pisao memoare, a Krivokapić bio spokojan, jer Montenegro Airlines nema direktnu liniju s Južnim polom. Zbog toga Krivokapićev poziv Mugoši da dođe u Skupštinu, i pojasni svoje tvrdnje, doživljavam kao preskakanje institucija ove države, i demonstraciju panike, u kojoj se, nakon niza brodoloma, našao predsjednik Skupštine. Pošto VDT nije taraba za preskakanje, Mugoša bi prvo trebalo da ode do njega, kad već VDT ne ide kod Mugoše, da se upozna s dokazima koje čuva bivši gradonačelnik. Nije valjda VDT izabran da se ne bavi svojim poslom, ili da vrši istrage samo protiv onih gdje bude utvrđen politički interes", rekao je Knežević.

Po njegovim riječima pošto je jedna od kampanja SDP imala slogan "Čiste ruke", uvjeren sam da predsjednik te partije nema ništa protiv da se provjere i džepovi bivših i sadašnjih članova SDP, za koje Mugoša ima uredno iskopiranu dokumentaciju.

"A ako istraga utvrdi da nekom baš i nijesu bile čiste ruke, a džepovi još manje, odmah ga treba predložiti za ambasadora, jer i taj sigurno ima svoju privatnu arhivu. Samo je pitanje imamo li po svijetu dovoljno ambasada za toliko "čistih" ruku, i duplih, tajnih arhiva", zaključio je Knežević.

Bonus video: