Banović: SDP je pogriješila na tri nivoa

98 pregleda 22 komentar(a)
Borislav Banović, Foto: Savo Prelević
Borislav Banović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2015. 12:39h

Nakon što je Predsjednik Parlamenta i lider Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić kazao da je ta stranka napravila grešku, kako je naveo, nesrećnom podrškom Miomiru Mugoši za ambasadora Crne Gore u Sloveniji šef poslaničkog kluba Borislav Banović za Radio Antena M kaže da je greška napravljena na tri nivoa.

„SDP je imala u tri nivoa priliku da se o tome na neki način izjašnjava. Prvi je na konsultacijama državnog rukovodstva kada se iznose kandidature i inicijative za mjesta ambasadora, druga je u Vladi i treća je u Parlamentu. Na sva ta tri nivoa napravili smo grešku i to je gospodin Krivokapić rekao", pojasnio je Banović.

Banović kaže da je nekoliko pozicija za koje je Mugoša predlagan SDP odbila te da nijesu željeli da ispadne da sa njim imaju lični spor, već politički.

„Iz tog spora smatramo da smo izašli kao pobjednici činjenicom da on nije više na tom mjestu, da vodi Glavni grad što smo mi imali zamjerke. I pri tome smo očigledno zanemarili ovu drugu situaciju, vođeni tim argumentom da ne ispadnemo lični i neprijateljski raspoloženi prema bilo kome, zanemarili smo da je ovo isto važna funkcija koje te kontroverze koje prate gospodina Mugošu mogu da budu otežavajuća okolnost“, pojasnio je Banović.

On kaže da su sa druge strane i tada razmatrali te kontroverze i došli do stava da jesu tačne.

"Mi stojima iza toga da su tu donošene neke pogrešne odluke ali sa druge strane nikada nijesu formalno potvrđene od instanci koje su za to zadužene. E kada se sve to skupilo tako smo na ta tri nivoa odlučili, glasali i na kraju vidjeli da smo pogriješili“, kazao je Banović.

Upitan da li bi sada glasao za Mugošu Banović misli da bi, ako bi bio isti slijed pređašnjih odluka, isto glasao.

"Jer ja sam poslanik SDP-a, generalni sekretar, šef kluba i negdje je meni prvo dato da pratim partijsku politiku pa makar i ne bila ona dobra. Ali ako su prije mjesec ministri i potpredsjednici Vlade o tome glasali, onda bez nekog prethodnog zvaničnog dogovora i stava koji bi obrazložili, mislim da nemamo pravo na toliko unutar partije individulanih i ličnih pristupa takvim pitanjima“, pojasnio je Banović.

Bonus video: