Knežević: Odložiti imenovanje Mugoše

Treba otkloniti sumnje da je glasanje za Mugošu rezultat političkih ucjena
78 pregleda 9 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2015. 11:56h

Postupak imenovanja Miomira Mugoše za ambasadora u Sloveniji treba obustaviti dok bivši gradonačelnik Podgorice ne dostavi dokumentaciju o mogućim krivičnim djelima funkcionera Socijaldemokratske partije (SDP), izjavio je član Odbora za međunarodne odnose Milan Knežević (DF).

On je istakao da treba obustaviti Mugošino imenovanje dok Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) ne ispita njegove tvrdnje o mogućim zloupotrebama funkcionera SDP-a.

"Ako neko smatra da je sasvim dovoljno da bivši gradonačelnik Podgorice sa dokazima upozna čelne ljude SDP-a, kao što je i bio jedan od predloga na Odboru, onda to predstavlja izrugivanje pravne države i saučesništvo u prikrivanju krivičnog djela na što sam upozorio na sjednici. Zato pozivam VDT da ispita Mugošine tvrdnje, i samim tim otkloni sumnje javnosti da je glasanje za njega rezultat političkih ucjena i pritisaka koji su odavno postali zaštitni znak vladajuće koalicije", izjavio je Knežević "Vijestima".

Tokom konsultativnog saslušanja pred Odborom za međunarodne odnose, bivši gradonačelnik je kazao da za sve poslove ima urednu dokumentaciju, navodeći da posjeduje dokumenta o poslovima bivših i sadašnjih funkcionera SDP-a. SDP na ovom odboru predstavljaju Mićo Orlandić i Borislav Banović.

Prema tvrdnjama pojedinih učesnika sjednice Mugoša je tada rekao da je spreman da dokumenta proslijedi nadležnim organima.

Bivši gradonačelnik dobio je pozitivno mišljenje za mjesto ambasadora u Ljubljani glasovima DPS-a, BS i SDP-a, dok su Pozitivna i SNP bili uzdržani.

Bonus video: