Šta će opozicija sad: Čeka se Lekić

Danilović je spreman, kako kaže i na radikalne poteze, da se uz bojkot parlamenta odrekne i plate koju prima, iako napominje da živi samo od plate
47 komentar(a)
Demokratski front, opozicija, Foto: Boris Pejović
Demokratski front, opozicija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2015. 21:14h

Član Demokratskog Fronta Goran Danilović predložio je kolegama iz opozicije, da je vrijeme da krenu u bojkot parlamenta. Danilović je ovakvu ideju iznio nakon definitivnog odbijanja SDP da sa opozicijom formira prelaznu vladu. Ostatak opozicije za sada ne želi kometariše stavove visokog funkcionera DF.

Jučerašnje "ne", socijaldemokrata opoziciji da zajedno formiraju prelaznu vladu izgleda da nikog nije mnogo iznenadilo.

U opoziciji kažu da su neprimjereni komentari javnosti, da SDP nije ni trebalo vjerovati, jer se u čitavoj priči nije radilo o povjerenju, već o ponudi da zajednički izvlače Crnu Goru iz političkog i ekonomskog ambisa.

"Da se ne radi o pokušaju da cijela Crna Gora ode u ambis, taman bi bila pravda, da oni zajedno odu tamo gdje su krenuli", kazao je Danilović.

I u Pozitivnoj kažu da nijesu pretjerano iznenađeni odgovorom SDP. Posebno ne, ako je takvoj odluci, prethodila podrška Miomiru Mugoši za ambasadora , sa kojim su godinama na ratnoj nozi.

"Možemo samo da zaključimo da je SDP važnije da ostane u vlasti, nego da se neke stavri porcesuiraju i da vodimo ovu državu ka njenom ozdravljenju", istakao je poslanik Pozitivne Goran Tuponja.

Reakcija skoro kompletne opozicije za sada se svodi samo na stav o SDP. Danilović je, i za sada jedini koji je u javnost izašao sa idejom, šta dalje. On predlaže bojkot parlamenta.

"Da mi parlament koji se na takav način odnosi prema 45 posto građana, jer smo mi predstavnici nekih građan, da treba da ga ibjegavamo. Ostvaljam taj dijapazon regovanja da dogovorimo svi zajedno u opoziciji, ako je to moguce, ali da ne bude neka smijesna procedura. Smatram da ce nas razumjeti i domaća i medjunarodna javnost, ako nakon svih odbijenih inicjativa, svega sto smo ponudili, sve zajednicke odhovornosti, kažemo parlament je postao besmislen i mi tu nemamo sta da radimo", kazao je Danilović.

Danilović je spreman, kako kaže i na radikalne poteze, da se uz bojkot parlamenta odrekne i plate koju prima, iako napominje da živi samo od plate.

"Nebeska je nepravda što premijer I njegov kabinet prima platu. Da je sreće oni bi trebalo da volontiraju. Da je sreće oni ne bi trebalo uopšte da budu u vladu. Ali, ako nekoga to treba da zadovolji, ako je to mjera, našeg okupljanja, ja sam na to spreman. Narvno nijesam psreman da ucjenjujem kolege iz opozicije, ako neko misli da je to mnogo", tvrdi Danilović.

O svim daljim potezima opozicije čeka se stav lidera DF , Miodraga Lekića. To su Televiziji "Vijesti" nezvanično potvrdili opozicionari, a tako misle i dobri poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori.

"Treba vidjeti na koji način će odgovoriti Miodrag Lekić, kao jedan od glavnih konstituenata DF, kao neko ko je držao taj politčki savez objedinjen. Na njemu je velika odluka", kazao je Milan Žugić glavni i odgovorni urednik agencije Mina.

Danilović je televiziji "Vijesti" potvrdio , da će vrlo brzo iz DF krenuti incijativa o novim razgovorima, te da vjeruje da će svi lideri koji su se zalagali za ideju prelazne vlade u narednih nekoliko dana doći do zajedničkog odgovora.

Bonus video: