SDP: Odbili smo Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare

On je rekao da izgleda da je pristojnost u politici i demokratski kapacitet koji je SDP pokazao kroz prihvatanje poziva opozicije da obrazloži svoje viđenje ideje prelazne vlade kod većine iz te opozicije stvorila osjećaj gotovog posla i dogovora o formiranju te vlade
66 pregleda 53 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Savo Prelević
Mirko Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2015. 18:06h

Socijaldemokratska partija nije odbila građane Crne Gore, nego Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare crnogorske političke scene, kazao je portparol SDP Mirko Stanić reagujući na osude opozicije na odluku SDP da nepodržai inicijativu o formiranju prelazne vlade.

On je rekao da izgleda da je pristojnost u politici i demokratski kapacitet koji je SDP pokazao kroz prihvatanje poziva opozicije da obrazloži svoje viđenje ideje prelazne vlade kod većine iz te opozicije stvorila osjećaj gotovog posla i dogovora o formiranju te vlade.

"Sad vidimo da je to bila greška i da se sa većim dijelom opozicije ne može komunicirati u toj ravni, jer upravo oni značajno doprinose negativnim procesima u političkom životu Crne Gore. SDP nije odbila građane Crne Gore, nego Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare crnogorske političke scene", istakao je Stanić.

Jedinstveni u napadu, kako dodaje Stanić, na one koji im nijesu obezbijedili pozicije koje toliko žele, su pokazali koliko su ozbiljni i jedinstveni u zadnjih pola godine.

Stanić pod tim podrazumijeva raskol u Pozitivnoj, podjele u SNP-u i vidljivog cijepanja DF, do optužbi za uzimanje novca, tajkunsko osnivanje partija, saradnje sa DPS, udbaške medijske metode obračuna i svega što su se naslušali da govore jedni o drugima u proteklih nekoliko mjeseci.

"Bojimo se da je skoro sve o čemu pričaju jedni o drugima vrlo blizu istini i da je upravo ovakva opozicija problem u demokratizaciji crnogorskog društva, budući da umjesto korektivnog faktora vlasti, postaje faktor nedemokratskog djelovanja i u sopstvenim redovima i u politici uopšte. Ali to je već njihov problem dok zadatak SDP-a ostaje da traži rješenja za probleme kojih nije malo u našoj zemlji, kako bi omogućili bolji i kvalitetniji život za sve naše sugrađane", saopštio je Stanić.

Bonus video: