SNP: Loša i neprimjerena odluka SDP

On je kazao da odgovor predsjedništva SDP-a, SNP doživljava kao lošu i neprimjerenu reakciju na ozbiljnu i odgovornu ponudu 36 poslanika u parlamentu
5 komentar(a)
Veselin Bakić, Foto: Savo Prelević
Veselin Bakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2015. 14:14h

Odluka Socijaldemokratske partije (SDP) da ne prihvati poziv opozicije za pregovore o formiranju prelazne vlade loša je i neprimjerenu reakciju na ozbiljnu ponudu 36 poslanika, kazao je potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Veselin Bakić.

Upitan kakav je stav te partije povodom ocjene poslanika Demokrtskog fronta Gorana Danilovića da bi opozicija u slučaju da SDP odbije ponudu, trebalo da napusti Skupštinu, Bakić je kazao da zbog takvog odgovora i odnosa predsjedništva SDP-a, poslanici SNP-a neće napustiti parlament.

"Smatramo da postoje mnogo ozbiljniji razlozi zbog čega treba razmisliti o zajedničkoj akciji 36 poslanika kao što su katastrofalna situacija u socijal-ekonomskoj ili u oblasti ekstremno lošeg stanja životne sredine u Pljevljima", rekao je Bakić agenciji MINA.

Upitan šta bi trebalo da budu sljedeći potezi opozicije nakon odluke socijaldemokrata, on je odgovorio da opštinski odbori SNP insistiraju da se predsjednik i rukovodstvo otarase učešća u projektima čiji je suštinski cilj slabljenje SNP-a.

"Rukovodstvo SNP će u narednom periodu obaviti razgovore sa predsjednicima parlamentranih partija koje predstavljaju manjinske narode i nacionalne zajednice", najavio je Bakić.

On je kazao da odgovor predsjedništva SDP-a, SNP doživljava kao lošu i neprimjerenu reakciju na ozbiljnu i odgovornu ponudu 36 poslanika u parlamentu.

"Da smo i očekivali ne bi pisali pozivno pismo. Ideja o prelaznoj Vladi, koju je podržala SNP, prihvaćena kod većine opozicionih parlamentarnih i van parlamentarnih stranaka, brzo je uzburkala političku scenu Crne Gore. Postavlja se pitanje, šta je motiv političkih aktera za toliku političku prašinu", rekao je Bakić.

On je kazao da je SNP bila i ostala privržena civilizacijskim dostignućima evropske demokratije.

"I utemeljena na našim tradicionalnim vrijednostima, i svojoj socijaldemokratskoj orijentaciji, pružamo odgovore i nudimo rješenja za brojne izazove koji stoje pred Crnom Gorom. I ovoga puta nam je motiv socijalno-ekonomski položaj građanina u crnogorskom društvu koji se bori za svoje egzistencijalne potrebe", naveo je Bakić.

Prema njegovim riječima, SNP se zalagao, da kao dio prelazne Vlade, kroz parlamentarni rad, zajedno sa svim učesnicima političkog života Crne Gore, preuzme odgovornost za budući život građana.

"SNP nije imao potrebu da ideju o prelaznoj Vladi iskoristi za ličnu promociju kao uvod u predizbornu kampanju. Mi smo prepoznatljivi građanima i oni su nam na prvom mjestu, a građani to dobro znaju i ideja je potekla od njih", dodao je on.

Bakić je rekao da postoje pojedinci i određeni centri medijske moći koji priču o prelaznoj Vladi koriste kao prostor za svoju promociju, promociju svojih favorita i obračun sa onima koje ne mogu kontrolisati.

Bonus video: