Kako su u SDP govorili o Mugoši

Šef SDP-a Ranko Krivokapić je tvrdio da bi Mugošin reizbor na mjestu gradonačelnika bio izazov za policiju i tužilaštvo
8 komentar(a)
Miomir Mugoša, Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2015. 08:11h

Tokom posljednjeg mandata na čelu Podgorice, Miomir Mugoša je bio u otvorenom ratu sa SDP-om, ne štedeći u javnim nastupima čelnike te partije.

Zbog Mugošinih odluka SDP je tražiio da tužilaštvo ispita odluku gradonačelnika da preduzeću "Carine" proda 15.000 kvadrata gradskog zemljišta za 2,5, umjesto za 13,5 miliona eura.

Optuživali su Mugošu i da je pojedinačno za po nekoliko hiljada eura oštetio više stotina bivših i sadašnjih radnika lokalne samouprave tako što im je posljednjih nekoliko godina isplaćivao manje zarade od zakonom predviđenih.

SDP je tražiio od Vlade da odbije predlog odluke Glavnog grada o izmirenju poreskog duga jer je procjena imovine koju je uradio Glavni grad bila veća za 300.000 eura od procjene Ministarstva finansija.

Šef SDP-a Ranko Krivokapić je tvrdio da bi Mugošin reizbor na mjestu gradonačelnika bio izazov za policiju i tužilaštvo, dok je šef podgoričkog parlamenta Đorđije Suhih tvrdio da će Crna Gora sa Mugošom teško zatvoriti 23. i 24. poglavlje pregovora sa EU.

SDP je juče dao pozitivno mišljenje o kandidaturi Mugoše za ambasadora u Sloveniji.

Bonus video: