Muhović: DPS pristao da na grbu Petnjice bude minaret

Muhović pojašnjava dogovor u vezi sa grbom opštine Petnjica
17 komentar(a)
Petnjica, džamija Petnjica, Foto: TV Vijesti
Petnjica, džamija Petnjica, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 23.02.2015. 09:04h

Nakon što su petnjički odbor Bošnjačke stranke i Predsjedništvo te partije, prije nešto više od mjesec, dogovorili da ipak nastave saradnju sa koalicionim partnerom DPS-om u toj opštini, predsjednik Opštinskog odbora BS-a Adnan Muhović, kaže da su sada stvari krenule na bolje.

"On što je prvo a zbog čega smo i doveli u pitanje koalicionu saradnju je pitanje simbola i prije nekoliko dana održana je sjednica Komisije za izradu simbola u opštini Petnjica i na njoj su ispoštovani prijedlozi BS koji su bili predmet sporenja. Tražili smo takođe da nam se ustupi direktorsko mjesto Osnovne škole odnosno budućeg Obrazovnog centra u Petnjici i to je već dogovorena stvar na najvišem nivou naše partije i DPS-a. Takođe, smatram da će se ubrzo raditi na osnivanju Komunalnog preduzeća", kazao je Muhović radiju Antena M.

Muhović pojašnjava dogovor u vezi sa grbom opštine Petnjica.

"Tražili smo da na grbu opštine bude minaret odnosno džamija iz 15. vijeka. Ranije to nije ispoštovano i prethodna komisija podržala je rješenje koje ne odgovara nacionalnoj strukturi stanovništva koje ovdje živi. Sada je dogovoreno da na grbu bude petnjička džamija koja je prije svega kulturno istorijski spomenik. To je pozitivna stvar i idemo u nekom pravcu pomirenja", kazao je Muhović.

Ipak napominje da to što su DPS-u dali novu šansu, ne znači da će dozvoliti da se neke stvari od ranije ponavljaju.

"Nijesmo mi tako lako nastavili koaliciju sa DPSom. Ako ne bude ispoštovana Bošnjačka stranka sigurno se sljedeći put neće tražiti saglasnost od najviših organa stranke, već će preko medija i moja stranka, DPS i javnost biti upoznati o formiranju koalicije sa SDP-om i SNP-om", istakao je on.

Muhović se nada da do toga ipak neće doći i da je, kako kaže, DPS shvatio ozbiljnost situacije.

Bonus video: