Napustili PzP i stali uz Aleksu Bečića

Katić je bivši član Glavnog odbora PzP, potpredsjednik OO PZP HN i doskorašnji potpredsjednik opštine Herceg Novi
126 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.02.2015. 15:07h

Tri funkcionera Pokreta za promjene u Herceg Novom podnijeli su ostavke na sve funkcije u partiji i dali podršku Aleksi Bečiću, koji je nedavno napustio Socijalističku narodnu partiju (SNP).

"Obavještavamo javnost Crne Gore da ćemo u našim daljim političkim aktivnostima dati punu podršku Aleksi Bečiću i pružiti svu pomoć, u mjeri u kojoj on smatra da je to potrebno, prilikom realizacije aktivnosti na osnivanju novog političkog subjekta, kroz koju bi se artikulisala ogromna opoziciona energija. Namjera osnivanja novog političkog subjekta svakim danom ima sve veću podršku od strane ogromnog broja građana, kako u Herceg Novom, tako i u čitavoj Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Stevana Katića, MIladina Bata Vidakovića i Zorana Krivokapića.

Katić je bivši član Glavnog odbora PzP, potpredsjednik OO PZP HN i doskorašnji potpredsjednik opštine Herceg Novi. Vidaković je koordinator mreže mladih PzP-a u Herceg Novom, a Krivokapić bivši odbornik Pokreta za promjene u SO Herceg Novi, koji je ranije istupio iz PzP.

"U Aleksi Bečiću vidimo šansu, iskrenost i želju da se bori za modernu, uspješnu i poštovanu Crnu Goru, kroz jedan sasvim novi i drugačiji pristup, koji se i u formalnom i u suštinskom smislu razlikuje od svih ostalih pristupa na ukupnoj političkoj sceni Crne Gore. To je između ostalog pokazala i njegova izborna kampanja “Mladost, Mudrost, Hrabrost” na nedavno održanim lokalnim izborima u Podgorici, gdje je ostvario veoma zapažen rezultat", navodi se u saopštenju.

Politička scena Crne Gore je, kako navode, godinama zasićena jednim te istim liderima političkih subjekata.

"Stoga smatramo da je hitno potrebno kadrovsko osvježenje na svim nivoima organizovanja. Mladi, energični, stručni, neopterećeni pojedinci, svojom energijom i znanjem mogu motivisati mnoge da se konačno probude i aktivno angažuju na stvaranju savremene i uređene Crne Gore".

Bonus video: