Vlada potrošila 200 hiljada eura na NATO kampanju

Garčević kaže da Vlada nije skoro radila istraživanje o podrški građana o ulasku u taj vojno-politički savez, ali vjeruje da će, tokom ove godine, kroz kampanju dostići 50 odsto
22 komentar(a)
Veselin Garčević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Veselin Garčević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 21.02.2015. 21:00h

Vlada Crna Gora je tokom 2014. na NATO kampanju potrošila oko 200 hiljada eura koje je dobila od Norveške, naveo je novi nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević.

On ističe da istu finansijsku pomoć očekuje u ovoj godini, i najavljuje inoviranu i intenzivniju kampanju u martu.

Garčević kaže da Vlada nije skoro radila istraživanje o podrški građana o ulasku u taj vojno-politički savez, ali vjeruje da će, tokom ove godine, kroz kampanju dostići 50 odsto.

Objasnio je i kako bi trebalo da izgleda upoznavanje građana sa suštinom i karakterom sjevernoatlanskog saveza.

"Nastavićemo sa onim dijelom sa kojim smo počeli prošle godine. Ova tema je vrlo prisutna, ljudi su više zainteresovani da razgovaraju o tome i vjerovatno ćemo u tom pravcu i nastaviti. Osim toga, imaćemo kampanju koja će biti osmišljena tako da na jedan racionalan način objasniti građanima zašto je dobro da Crna Gora postane članica NATO-a. Ta kampanja će početi već početkom marta", rekao je Garčević za TV Vijesti.

On je objasnio da će tu kampanju činiti spotovi, slogani, događaji koji će se organizovati i u saradnji nevladinim sektorom, partijama, univerzitetima.

"Pokušaćemo da budemo prisutni što je više moguće i da sarađujemo sa što većim brojem subjekata u Crnoj Gori", naglasio je Garčević.

On očekuje da će ovakav pristup povećati povjerenje građana u NATO integracije.

"Prošle godine podrška NATO integracijama je porasla na 46 odsto. Postoji razlog da vjerujemo da će podrška porasti na 50 odsto nakon ove kampanje. Imamo mnogo neopredijeljenih građana", zaključio je Garčević.

Bonus video: