Pavićević: Državi potrebne korjenite reforme

“Za državu socijalne pravde potrebna je puna vladavina prava, a to znači da treba imati političke hrabrosti i volje za ozbiljnu borbu protiv korupcije"
10 komentar(a)
Zagorka Pavićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Zagorka Pavićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 20.02.2015. 14:00h

Crnoj Gori su potrebne korjenite političke reforme, jer nije država socijalne pravde, smatra članica Glavnog odbora Pozitivne, Zagorka Pavićević.

“Za državu socijalne pravde potrebna je puna vladavina prava, a to znači da treba imati političke hrabrosti i volje za ozbiljnu borbu protiv korupcije na visokom nivou i svih zloupotreba, koje predstavljaju glavne kočnice za ekonomski napredak Crne Gore”, navodi ona.

Pavićević je dodala da su Crnoj Gori potrebne korjenite političke, privredne i socijalne reforme koje će biti ključ, a ne, kako je navela, rizik za ravoj i oporavak oporavak cjelokupnog društva.

“Samo ona vlast koja je imuna na zloupotrebe i korupciju i koja je spremna da pokrene privredni rast i omogući otvaranje novih radnih mjesta i smanji socijalne razlike ima pravo da govori o Danu socijalne pravde. Ova vlast treba da shvati da solidarnost ne znači da se jedan dan u godini paket sa osnovnim životnim namirnicama pokloni socijalno ugroženim porodicama, a da se pri tom zaboravlja od čega će te porodice živjeti preostala 364 dana u godini. Očigledno je da oni koji najviše pričaju o solidarnosti uopšte ne znaju ili ne žele da znaju koliko košta potrošačka korpa sa osnovnim životnim namirnicama niti koliko porodica u Crnoj Gori nije u mogućnosti da svojoj djeci priušti knjige, odjeću i obuću”, navodi se njenon saopštenju.

Bonus video: