NOVA: Mandić je prvi zapucao na NATO

166 pregleda 160 komentar(a)
Andrija Mandić (Novina), Foto: In4s.net
Andrija Mandić (Novina), Foto: In4s.net
Ažurirano: 20.02.2015. 07:23h

Lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić je odnos prema NATO-u pokazao kao rezervista vojske SRJ koja je branila zemlju od bombardovanja 1999, izjavio je portparol Nove Jovan Vučurović.

Reagujući na tekst "Kako je Andrija Mandić pričao o NATO", u kojem se podsjeća na navode "Vikiliksa" da je Mandić 2007. pokušao da ubijedi članstvo tadašnjeg SNS-a da podrži ulazak Crne Gore u NATO, Vučurović je iznio niz uvredljivih ocjena na račun uređivačke politike "Vijesti" i njenih vlasnika.

On tvrdi da su članovi Nove 1999. bili sa narodom i vojskom, dok su "Vijesti" bile "peta kolona NATO".

"Zato je pokušaj da se Mandić iskompromituje kroz navodne izvještaje agenata NATO i ANB-a najniža moguća podvala, na koju oni do kojih držimo ne mogu nasjesti. Lider Nove je i u tom vremenu dokazao svoj odnos prema NATO, i pošto on to nikada nije krio već se s tim ponosio, njegova jedinica je prva u Crnoj Gori otvorila vatru na avione NATO koji su bombardovali Aerodrom u Golubovcima i druge ciljeve po Crnoj Gori i SRJ", tvrdi Vučurović, navodeći da svi u Crnoj Gori znaju da Mandić i njegov zamjenik Goran Danilović nikada nijesu mijenjali stav prema NATO.

"Važno je saopštiti da su na razgovorima sa predstavnicima raznih ambasada uz Mandića uvijek i njegovi najbliži saradnici, pošto znamo da su neki od sagovornika spremni na svakakve podvale kako bi nam nanijeli štetu".

Bonus video: