Bečić: Nova partija na proljeće

“Konstantno smo glasovima DPS-a postavljali određene kadrove na visoke pozicije...Mi smo konstantno dovođeni u tu pasivnu poziciju, a ja, mnogi funkcioneri, naši birači nismo mogli imati nikakvog uticaja na sve to”
0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2015. 19:27h

Aleksa Bečić je najavio da od proljeća kreće sa novom političkom partijom.

“Mislim da je realno očekivati da već s početka proljeća Crna Gora dobije jedan novi, moderan, energičan, kvalitetan, potpuno čist, jasan i dosledan politički subjekt koji će biti garant promjena”, naveo je bivši funkcioner Socijalističke narodne partije u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Bečić je naveo da on i lider SNP-a Srđan Milić imaju “reduciranu komunikaciju” već duže od godinu dana.

“Tokom lokalnih izbora ona je bila na kranje minimalnom nivou. Nakon lokalnih izbora, gotovo da nije ni postojala, a posljednjih šest mjeseci nije bilo apsolutno nikakve komunikacije”, precizirao je Bečić.

On kaže da je njegovo povjerenje u lidere SNP-a potrošeno nejasnom politikom i načinom vođenja partije, i sumnjivim odlukama i imenovanjima u kojima, kako kaže, nije mogao da pronađe interese SNP-a.

On je kao konkretan primjer naveo imenovanje u Vijeću za nacionalnu bezbjednost. “Konstantno smo glasovima Demokratske partije socijalista postavljali određene kadrove na visoke pozicije, kako u skupštinskim, kako u državnim određenim organima, ekspoziturama izvršne vlasti, kako na višim, tako i na nižim nivoima, o čemu je javnost upoznata. Mi smo konstantno dovođeni u tu pasivnu poziciju, a ja, mnogi funkcioneri, naši birači nismo mogli imati nikakvog uticaja na sve to”, naveo je Bečić.

Za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost je imenovana visoka funkcionerka SNP-a Snežana Jonica, koju je Bečić nekoliko puta optužio da stoji iza prljave kampanje preko društvenih mreža i tabloida. Bečić je naveo da nije nigdje vidio da je demantovan Velizar Kaluđerović, bivši funkcioner SNP-a, koji je rekao da je Milić u decembru 2013. od poslanika te partije tražio da glasaju za Anekse ugovora o zakupu Svetog Stefana i Kraljičine plaže.

“On nije rekao da je klub poslanika donio odluku, da su oni glasali, nego da je predsjednik partije insistirao da se glasa za te anekse”, kazao je Bečić.

On kaže da bi trebalo pitati i ostale poslanike, kako one koji su napustili SNP, tako i one koji su ostali u partiji, kakav je bio njihov odnos u odnosu na poziv Milića da se klasa za Aneks ugovora za Kraljičinu plažu.

Bonus video: