Pokret za neutralnost: Garčević retorički zloupotrijebio žene i djecu

Iz Pokreta za neutralnost tvrde da je čista manipulacija Garčevićeva priča da se ulaskom u NATO stvaraju bolji uslovi za život majki i djece i da kao svaki roditelj želi da oni žive u sigurnom društvu.
1 komentar(a)
Pokret za neutralnost, Foto: Luka Zeković
Pokret za neutralnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.02.2015. 11:53h

Retorička zloupotreba žena i djece radi prikupljanja političkih poena, čime se služi nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević, je sraman čin i smatramo da se iole potrudio mogao je naći i druge mnogo intelektualno kvalitetnije načine da opravda svoju argumentaciju, saopšteno je iz Pokreta za neutralnost Crne Gore.

"Gospodin Garčević očigledno nema bolje argumente od manipulacije emocijama građana i građanki. Gospodin se nije makao dalje od papagajskog ponavljanja NATO priručnika iz Brisela. Time pokazuje rad za interese stranih sila i gubi bilo kakav kredibilitet u očima crnogorske javnosti", navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Po njihovim riječima čista je manipulacija Garčevićeva priča da se ulaskom u NATO stvaraju bolji uslovi za život majki i djece i da on kao svaki roditelj želi da oni žive u sigurnom društvu.

"NATO je najveći remetilački faktor u svijetu koji je zavio u crno stotine hiljada majki i djece. S tim u vezi, imamo nekoliko pitanja za gospodina Garčevića. Da li bi bio ponosan kada bi se njegova djeca uputila na neka nova ratna žarišta poput Avganistana, Libije, zemalja bivše YU, gdje bi NATO trupe uspostavljale “mir i demokartiju” po dobro poznatim metodama? Da li on kao roditelj želi da njegova djeca šire “demokratiju” kasetnim bombama i osiromašenim uranijumom? Da li želi da i oni u ime takve “demokratije” ubijaju nečiju drugu djecu, truju ljude i prirodu, uništavaju infrastrukturu i nadu u bolju budućnost?", dodaje se u saopštenju.

Pokret za neutralnost ističe da Crna Gora kao mala i multietnička zemlja treba da bude neutralna, jer sa svojih 600.000 stanovnika ne smije da se izlaže opasnostima svrstavanja na stranu ratno-ofanzivnih saveza već mora da njeguje vrijednosti mira i saradnje sa svim velikim silama.

"Moramo odbiti da budemo u bilo čijem bloku i treba da razvijamo prijateljske odnose sa svim državama svijeta. Jedino to predstavlja autentičan interes građana i građanki Crne Gore, a naročito crnogorskih majki i njihove djece koje pominje gospodin Garčević. Neutralnost nam omogućava da živimo u miru i sigurnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: