Lukšić: Konstanta političkih odnosa potvrda odlične saradnje sa Albanijom

Filo je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim odnosima između Albanije i Crne Gore, istakavši da će tokom svog mandata nastaviti da doprinosi unaprjeđenju bilateralne saradnje
53 pregleda 0 komentar(a)
Ernal Filo, Igor Lukšić, Foto: MVPEI
Ernal Filo, Igor Lukšić, Foto: MVPEI
Ažurirano: 18.02.2015. 17:13h

Konstanta političkih odnosa predstavlja potvrdu odlične saradnje Crne Gore i Albanije, a važno je i dalje unaprjeđenje u pravcu afirmacije regionalne saradnje i projekata od zajedničkog interesa, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić na sastanku sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori Ernalom Filom.

Filo je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim odnosima između Albanije i Crne Gore, istakavši da će tokom svog mandata nastaviti da doprinosi unaprjeđenju bilateralne saradnje.

"On je kazao da postoji veoma dobra osnova za dalje jačanje međusobnih odnosa koja je dodatno osnažena zajedničkim ciljevima u pogledu procesa evropske integracije", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Lukšić je istakao da međusobno razumijevanje i saradnja dodatno pospješuju razvoj objie zemlje.

"Međusobni odnosi kontinuirano napreduju i da tom pravcu treba nastaviti, jačajući sveukupnu saradnju kako u regionalnom tako i u kontekstu integracionih procesa", poručio je Lukšić.

Bonus video: