Abazović: Bez hapšenja teško do poziva u NATO

5 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2015. 19:08h

Vlada pokušava da marginalizuje pitanje vladavine prava, iako je ona od velikog značaja za dobijanje pozivnice u NATO, ocijenio je nezavisni poslanik Dritan Abazović. On smatra da Vlada pokušava da manipuliše tim pitanjem.

"Ne samo da NATO insistira na konkretnijim rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, naročito na visokom nivou, već je to u dirketnoj vezi sa reformom bezbjednosnog sektora koja podrazumijeva dekontaminiranje ANB-a”, ocijenio je on, navodeći da je apsurdna tvrdnja premijera Mila Đukanovića da reforma službi više nije na dnevnom redu.

"Najbolji demanti je što je upravo Vlada podnijela zahtjev za promjenom Zakona o ANB-u, kako bi penzionisala problematične kadrove u službi, inače bliske kriminalnim strukturama”.

Abazović smatra da su konkretni rezultati u vladavini prava direktno uticali na povećanje podrške građana članstvu u NATO, navodeći da Alijansa sada građanima djeluje daleko.

"Ako se pokaže da zahtjevi za vladavinom prava nisu samo deklarativni, već će rezultati pokazati konkretnu pomoć za zajednicu, onda će i široj javnosti biti jasno zašto je važno biti članica NATO", tvrdi on.

Bonus video: