Komisija za Mugošine poslove dobila članove

U Komisiji će biti pet članova, nijedan iz opozicije, predsjednik je Momčilo Vujošević odbornik DPS-a, zamjenik kolega Đorđe Suhih iz SDP-a
97 pregleda 3 komentar(a)
Miomir Mugoša, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2015. 12:34h

Prvi čovjek grada Slavoljub Stijepović formirao je Komisiju za uvid u dokumentaciju i sačinjavanje izvještaja o pojedinim aktima donesenim iz nadležnosti gradonačelnika i Skupštine Glavnog grada, u periodu od 2007. do 2015. godine, za vrijeme Miomira Mugoše.

U Komisiji će biti pet članova, nijedan iz opozicije, predsjednik je Momčilo Vujošević odbornik DPS-a, zamjenik kolega Đorđe Suhih iz SDP-a.

Članovi Komisije su još Blažo Šaranović, Đorđina Lakić i Marija Đuričković - odbornici DPS-a, dok će sekretar biti službenik Glavnog grada Aco Bojić.

“Komisija treba da doprinese ispitivanju pravne valjanosti dokumentacije i eventualnih štetnih posljedica po interese Glavnog grada. Članovi treba da pribave i izvrše neposredan uvid u dokumentaciju koja se odnosi na prodaju zemljišta Glavnog grada preduzeću “Carine” i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, odnosno razgraničenje zemljišta između grada i KAP-a”, navodi se u rješenju Stijepovića. Posebnu pažnju dijela javnosti, kako navodi Stijepović, izazivali su pojedini pravni poslovi koji su se odnosili na otuđenje zemljišta i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, razgraničenje nepokretnosti između Glavnog grada i drugih pravnih lica.

“To je podrazumijevalo donošenje više akata, čije je usvajanje izazivalo sumnju dijela javnosti da su na taj način mogle nastati štetne posljedice po interese Glavnog grada. Zbog toga je obrazovana Komisija, koja će, na osnovu neposrednog uvida u prikupljenu dokumentaciju, dati doprinos utvrđivanju pravne valjanosti i sačiniti poseban izvještaj o predmetnim pravnim poslovima, koji će dostaviti gradonačelniku radi eventualnog daljeg procesuiranja. Komisija će izvještaj dostaviti u roku od 45 dana od formiranja”, navodi se u rješenju.

To nije Migov, već posao Skupštine

Odbornici opozicije nedavno su za „Vijesti”, ocijenili da formiranjem Komisije ne bi trebalo da se bavi Stijepović, već Skupština, kako je bilo dogovoreno i koalicionim sporazumom između DPS-a i SDP-a.

”To je izigravanje građana i improvizacija onoga što je ranije bilo najavljeno. Formiranje Komisije je posao Skupštine, a ne gradonačelnika”, ocijenio je Vladimir Vujović. Stijepović je naveo da su pozivi za Komisiju upućeni svim klubovima odbornika, a odazvali su se samo DPS i SDP.

Bonus video: