Ostavke još sedam članova iz Nikšića

24 komentar(a)
Nikšić, Foto: Www.montenegro.travel
Nikšić, Foto: Www.montenegro.travel
Ažurirano: 15.02.2015. 19:49h

Sedam članova OO SNP Nikšić zbog, kako navode, vrlo neprijatnih scena od strane pojedinih članova, odlučili su da ne prisustvuju jučerašnjoj sjednici opštinskog odbora te partije. Umjesto prisustva odlučili su da se pismenim putem obrate opštinskm odboru kako bi na krajnje odmjeren i argumentovan način ukazali na njihovo viđenje trenutne situacije i stanja u SNP-u, kao i motiva zbog kojih su odlučili da poslije 17 godina napuste partiju koju su osnivali.

"Međutim, predsjednik opštinskog odbora nije imao demokratskog kapaciteta, odnosno odbio je da pročita pismo ili na drugi primjeren način upozna opštinski odbor sa njegovom sadržinom. Začuđujuće do nivoa nevjerice. Nijesmo mogli vjerovati da će se sa tolikom dozom nepoštovanja i nemilosti dočekati naša prijateljska i drugarska riječ. To nam je hvala za sve što smo uradili za SNP svih ovih godina, a sada nas očito neki pojedinci doživljavaju kao neprijatelje samo zbog toga što govorimo istinu, odnosno prenosimo volju naroda, čega su i oni sami svjesni”, navodi se u pismu koje potpisuju Veselinka Peković, Milivoje Zarubica, Ivan Radulović, Jelena Cerović, Miodrag Rudović, Dragoljub Samardžić i Marko Kilibarda.

U pismu upućenom OO SNP-a Nikšić, oni navode da je to njihovo najteži trenutak u dosadašnjem političkom životu.

"Vjerujte nam na riječ, našu iskrenu riječ vjerujući da kod vas postoji još demokratskog kapaciteta da saslušate svoje već sada bivše članove. Sve što smo radili radili smo za dobro i u interesu partije. Nijednim svojim postupkom nijesmo narušili ugled partije, štaviše svojim činjenjem smo se samo istinski zalagali da doprinesemo jačanju njenog ugleda”, kazali su sada već bivši članovi SNP-a.

Oni su se zahvalili na povjerenju GO SNP-a Crne Gore.

“I tamo smo bili na visini zadatka vjerujući da samo istinom i iskrenošću možemo dati puni doprinos ostvarenju programskih ciljeva naše partije. Istina je bila naša nepremostiva brana, istina je bila naša snaga kojom smo tražili naš stari dobri SNP. Tražili smo ga tamo gdje on ne stanuje već izvjesno vrijeme. Dozvolite da ovo bude naša poštena ljudska konstatacija. Zato nam i izgleda kao nemoguća misija ideja o borbi za SNP unutar samog SNP-a. Nijesmo od tog kova ljudi jer smatramo da takva borba može da dovede do novih podjela i sukoba. Čak i sa stanovišta morala, po nama je to nemoralno. Od onih smo koji misle da su potrebne neke nove snage, neke nove ideje, neka nova nezaustavljiva energija koja će biti kadra da te ideje realizuje u praksi, a na dobrobit svih građana Crne Gore”, navodi se u pismu.

Oni navode razloge koji su ih natjerali na ovu odluku.

"SNP je u jednom dužem periodu svog političkog djelovanja imala po nama nekakav nejasan i maglovit put za koji smo tražili opravdanje zarad nade koja je bila naše potonje utočište, vjerujući da ćemo vratiti našu prepoznatljivost. I u političkom životu unutar partije stvari se nijesu odvijale kako bi to priličilo jednoj demokratskoj i modernoj partiji, a očigledan primjer za to je marginalizovanje OO SNP-a Nikšić i problema u njemu”, kazali su oni.

Uzrok za sve ove probleme bivši članovi vide u ljudima koji su vodili partiju.

“Njihovo nerazumijevanje i odlaganje rešavanja problema je dovelo do kolapsa naše partije u Nikšiću. Shvatili smo da naša borba gubi svaki smisao onog trenutka kada nije data šansa novim idejama, novom stilu rukovođenja, novim ljudima, kada nije data šansa SNP-u. Naprotiv, zahvaljujući nepopravljivom odnosu prema problemima od strane predsjednika partije, stvorila se nova podjela u GO SNP-a Crne Gore. Ta kap je prelila čašu. Nijesmo htjeli da budemo u frontu sa onima koji narušavaju imidž naše partije i vode je svojim činjenjem i nečinjejem u potpunu propast”, poručili su bivši članovi SNP-a.

Bonus video: