SNP Budva pozvao Pejovića da vrati mandat

81 pregleda 8 komentar(a)
SNP Budva, Foto: Vuk Lajović
SNP Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.02.2015. 15:24h

Budvanski odbor Socijalističke narodne partije pozvao je doskorašnjeg šefa odborničkog kluba Mijomira Pejovića, koji je napustio stranku, da vrati odbornički mandat.

Pejović je svoju ostvaku obrazložio na poslednjoj sjendici Glavnog odbora, kao razlog napuštanja partije naveo je nedostatak podrške njegovoj i borbi njegovih drugova protiv organizovanog kriminala u Budvi, odnosno ignorisanje te borbe.

Opštinaki odbor budvanskog SNP, održao je sjednicu u proširenom sastavu, sa koje je poručeno da su jedinstveni, te da nema raspianja članstva te partije u metrpoli turizma.

Funkciju portparola stranke u Budvi, koju je do sada obavljao Pejović, odbor je dodijelio Vuku Rucoviću, koji je potvrdio stvavove odbora, najavljujući intezivniju političku aktivnost SNP u opštini, i okretanje partije ka građanskim problemima.

"Opštinski odbor SNP održao je sjednicu u proširenom sastavu , kojoj je prisustvovao 41 član naše partije. Članstvo je informisano o aktulenim dešavanjima u partiji, o napuštanju stranke jednog broja članova Glavnog odbora, poslanika i odbornika Opštinski odbor upravo ovom sjednicom pokazuje da uprkos snažnoj medijskoj i drugoj kampanji protiv SNP, ostaje jedinstven u ostvarivanmju politike izvornih principa i vrijendosti SNP-a", kazao je Rucović na konferenciji za novinare

Prema njegovim riječima na sjednici je konstatatovano da je SNP napustio samo jedan član opštinskog odbora Budve, te su konstatovane njegove ostavke na partijske funkcije.

"Opštuinski odbor poziva Pejovića koji je svoj mandat ostvario sa liste "SNP- Veselin Marković i riječ i djelo" na izborima za Skupštinu opštine Budva 2012. da isti vrati matičnom odboru SNP. Opštinski odbor je za novog predsjednika kluba odbornika SNP, izabrao potpredsejdnika budvanskog SNP i odbornika Krsta Rađenovića. Izabran je i novi član Glavnog odbora iz Budve, potpredsjenik OO SNP Goran Pejović", kazao je Rucović.

Lider budvanskog SNP Veselin Marković podsjetio je da je upravo ta partija pokrenula sve afere u Budvi, odbacujući navode da nijesu davali podršku borbi protiv organizovanog kriminala.

On je takođe podsjetio da je o aferi Zavala prvi govorio predsjdnik partije Srđan Milić, kada je na pretprošlim predsjedničkim izbvorima lično sa predstavnicima medija otišao na Zavalu i govorio o problemima.

Bonus video: