Milić: Nema potrebe niko da napušta SNP

Predsjednik SNP-a Srđan Milić nakon sjednice novinarima je kazao da opštinskom odboru nije dostavljena ostavka ni jednog od sedam istaknutih članova koji su prije tri dana najavili napuštanje partije
63 pregleda 14 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.02.2015. 21:25h

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Nikšića na večerašnjoj sjednici zatražio je da poslanici sa liste za parlamentarne izbore 2012.godine vrate mandate svojim matičnim odborima.

Nakon zasijedanja, kome su prisustvovali predsjednik Srđan Milić i čelnici partije, pozvano je članstvo da "u skladu sa procedurom razlike rješavaju na organima partije, jer promjena u Crnoj Gori nema bez jakog SNP-a".

Predsjednik SNP-a Srđan Milić nakon sjednice novinarima je kazao da opštinskom odboru nije dostavljena ostavka ni jednog od sedam istaknutih članova koji su prije tri dana najavili napuštanje partije.

"Nema potrebe niko da napušta SNP. Zasijedanje Opštinskog odbora u Nikšiću bilo je nikad mirnije i lakše, a pozvali smo članstvo da sve moguće nesuglasice rješavamo unutar partije", rekao je Milić.

On je ocijenio "bitnim da su počeli priču za parlamentarne izbore".

"Već smo dogovorili zakazivanje mjesnih odbora u Nikšići gdje ćemo razgovarati o aktivnostima u narednom periodu kako bi SNP napravio, makar, rezultata iz 2009.godine", rekao je Milić.

Predsjednik opštinskog odbora SNP-a Dragutin Raičević kazao je da je sedam članova najavilo, ali nije podnijelo ostavku.

"Pozvao sam ih da dođu na sjednicu Opštinskog odbora i riješimo nesuglasice, ali se nijesu pojavili. Oni su bili i ostali naši uvaženi članovi i nijedna ružna riječ za njih nije rečena na opštinskom odboru", rekao je Raičević.

On je istakao da "svako ima pravo da odlučuje i o svojoj političkoj sudbini".

"Vjerovatno ne vide sebe sada u partiji, zbog čega iskreno žalimo. Ukoliko podnesu ostavke stav je opštinskog odbora da vrate mandate, koji pripadaju SNP-u. Međutim, po crnogorskim zakonima mandat pripada odborniku i poslaniku", podsjetio je Raičević.

U saopštenju izdatom nakon sjednice Opštinskog odbora ukazano je i da u SNP-u insistiraju na poštovanju principa, programa i statuta i jedinstvenom djelovanju partije.

Bonus video: