Stanić odgovorio Vešoviću: Ne vidimo da se dičite poslom sa Deripaskom

On smatra i da bi "bilo dobro da su nas poslušali i oko pitanja KAP-a i drugih spornih privatizacija u proteklih desetak godina"
7 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Boris Pejović
Mirko Stanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.02.2015. 12:07h

Portparol SDP-a Mirko Stanić smatra da bi njegov kolega iz DPS-a Časlav Vešović trebao da pročita izjave koje komentariše, a ne da se informiše na osnovu novinskih interpretacija.

"Predsjednik Krivokapić je doslovno saopštio "da druge stvari popravljamo, ali da je NATO ključna stvar zbog koje smo u koaliciji", tako da nije bili potrebe da se izjava "ispravlja" od mene ili bilo koga drugog iz SDP-a. Kada govori o devedesetim, za nekoga su one teret, a neko na osnovu njih može davati kredibilna obećanja za budućnost. SDP je u proteklih 25 godina pokazala da je bilo ispravno boriti se za građansku, evropsku, nezavisnu i demokratsku Crnu Goru, jednako kao što danas ukazuje da se budućnost naše zemlje ne može zasnivati na ekonomiji rasprodaje prirodnih resursa", navodi se u saopštenju Stanića. On smatra i da bi "bilo dobro da su nas poslušali i oko pitanja KAP-a i drugih spornih privatizacija u proteklih desetak godina, kao što su prihvatili ideje evropske i nezavisne Crne Gore".

"Ne vidimo da se dičite poslom sa Deripaskom u kojeg su građani Crne Gore investirali nekoliko stotina miliona eura. Zbog toga je danas potrebno da razmijenimo argumente da li je budućnost Crne Gore u prodaji plaža, hotela, aerodroma, zemljišta i ostalih resursa i prirodnih bogastava ili neki drugi model rasta primjereniji našoj državi i potrebama crnogorskih građana. I u tome ne vidimo ništa sporno, osim ako ne treba svi da mislimo iz "jedne glave" i da je to doprinos evropskim demokratskim vrijednostima, kakvim svi težimo", zaključuje se.

Bonus video: