Vešović: Iz prošlosti se uči, ali se u nju ne vraća

"Nažalost, partije i pojedinci u kojima predsjednik SDP-a vidi partnere, poput Lekića, Mandića, Bulatovića, Kneževića, prošlosti nikako da se oslobode"
19 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.02.2015. 19:44h

DPS podržava stav Mirka Stanića o važnosti javnog dijaloga, posebno kada je kroz takvu demokratsku tekovinu moguće da portparol SDP-a ispravi predsjednika svoje partije i pojasni da nije mislio da je sa DPS-om „samo zbog NATO“, već da je to „ključni, a ne isključivi razlog postojanja koalicije“, navodi se u odgovoru portparola Demokratske partije socijalista Časlava Vešovića.

"Nemamo ništa protiv vraćanja u prošlost, jer se iz prošlosti najbolje uči. DPS je učila, sazrijevala i odgovorno vodila Crnu Goru saglasno potrebama u datim oklnostima. Ako je već želja naših patrnera da se vratimo na devedesete, podsjećamo ih da je SDP bila stranka koja nije uspijevala da pređe cenzus na izborima i uđe u crnogorsku skupštinu, te samim tim možemo mjeriti njen politički uticaj na procese i na sve aktere političke scene tih godina", navodi se u odgovoru Vešovića.

On navodi da se "iz prošlosti se uči, ali se u nju ne vraća".

"Nažalost, partije i pojedinci u kojima predsjednik SDP-a vidi partnere, poput Lekića, Mandića, Bulatovića, Kneževića, te prošlosti nikako da se oslobode. I dok Crna Gora krupnim koracima grabi u euroatlantskim integracijama, oni se i dalje drže retrogradnih političkih stavova. I poslije Stanićeve ispravke Krivokapića ostaje nejasno kako je sa takvim snagama moguće utemeljiti NATO vrijednosti u Crnoj Gori, umjesto sa vladajućom koalicijom čiji su član i koja je bezrezervno posvećena tom cilju. Uostalom, stvar je izbora i odluke svih političkih subjekata sa kime i kako vide demokratski, građanski, multinacionalni, ekonomski prosperitet Crne Gore i njeno vječno trajanje", zaključuje se.

Bonus video: