Ambasadorka UAE: Privatizacija Kraljičine plaže stvar Vlade i investitora

Ambasadorka je navela da se obratila javnosti zbog spekulacija o Kraljičinoj plaži i mogućem investitoru
0 komentar(a)
Hafsa Abdulah Al Ulama, Foto: Savo Prelević
Hafsa Abdulah Al Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2015. 16:51h

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Hafsa Al Ulama saopštila je da šef Skupštine Ranko Krivokapić nije posjetio Emirate povodom prodaje Kraljičine plaže.

Ona je ipak poručila da je Royal grupa iz UAE zainteresovana za privatizaciju Kraljičine plaže, da je ona prestižna i poznata investiciona kompanija sa mnogo investicionih projekata u različitim djelovima svijeta i da je ona upoznala Krivokapića sa prestižom ove kompanije.

Ona je navela da se obratila javnosti zbog spekulacija o Kraljičinoj plaži i mogućem investitoru.

"Željela sam dam pojašnjenje vezano za tu temu, naročito nakon izjava Krivokapića iznijetih u medijima u vezi njegove zvanbične posjete UAE. Prvo, zvanična posjeta Krivokapića Emiratima je bila zasnovana na pozivu Šeika Abdilaha Bin Zajeda Al Nahjana, ministra spoljnih poslova UAE, kako bi on održao govor u kampusu Njujork univerziteta u Abu Dabiju i sreo se sa zvaničnicima iz UAE", navela je Al Ulama.

Tokom ove posjete, navela je ambasadorka, Krivokapić se sreo sa više zvaničnika iz Emirata.

"Imao je sastanke sa Mohamadom Ahmad Al Murom, šefom Federalnog Nacionalnog Savjeta (skupština UAE), Sultanom Bin Saidom Al Mansurijem, minstrom ekonomije i drugim zvaničnicima. Tokom Nekoliko dana posjete Abu Dabiju Krivokapić je imao priliku da vidi više razvojnih projekata u Emiratima kao što su Masdar Siti, projekat zasnovan na solarnoj energiji i drugim obnovljivim izvorima energije i Sadijat kulturnu zonu u Abu Dabiju", navela je Al Ulama.

Ona je dodala da je posjeta za cilj imala razmjenu informacija između dvije zemlje i doček dobrodišlice za Krivokapića povodom njegove prve zvanične posjete UAE.

"Projekat Kraljičina plaža je stvar privatizacije Vlade Crne Gore i kao takav se rešava sa njom od strane investitora. Diskutovanje o temi privatizacije Kraljičine plaže nije bilo cilj ove zvanične posjete i nije bilo dio agende posjete. Drugo, želim da pojasnim da je investitor koji je zainteresovan za privatizaciju Kraljičine plaže Royal grupa iz Emirata, prestižna i poznata investiciona kompanija koja ima mnogo investicionih projekata u različitim djelovima svijeta. Ime ove kompanije dato je gospodinu Krivokapiću tokom mog sastanka sa njim", zaključila je ambasadorka UAE.

Bonus video: