Danilović: Institucije su ovakve zbog prijateljstava, donacija, korupcije, kupovine glasova...

"Mi u UCG znamo da je akcija potrebna sada i da ako ima iskrenosti, nema izlaska ni na jedne izbore, pa ni lokalne, dok se ne izborimo za pravila"
1093 pregleda 0 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Danas smo navodno "iznenađeni" što institucije sistema ne rade svoj posao u aferi "Knežević & Co", a znamo da su institucije ovakve upravo zbog prijateljstava, donacija, donatora, institucionalne korupcije, kupovine ili prodaje radnih mjesta i na kraju kupovine glasova, smatra poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

On u saopštenju upućenom medijima navodi da je jedini izlaz iz "ovoga lavirinta je politička akcija".

"Biti i dalje u parlamentu ima smisla ako ga koristimo kao javnu govornicu za dokazivanje istine ali će postati besmisleno ako nastavimo da radimo u odborimo i dopustimo da svaki put budemo nadglasani oko očiglednog i jasnog. UCG još uvijek nije ni u jednom stalnom ili privremenom radnom tijelu Parlamenta. Biti van Skupštine ima smisla ali pod uslovom da imamo zajedništvo, da napravimo plan da djelujemo konačno u formatu 39 opozicionih poslanika. Biti vani i međusobno se goniti saopštenjima i uvredama besmisleno je. Biti vani, bojkotovati Parlament, a takmičiti se po lokalnim nivoima licemjerno je i jadno", poručio je Danilović.

"Ako, dakle, zajednički pošaljemo poruku da nećemo izlaziti ni na lokalne ni na parlamentarne izbore dok se ne stvore uslovi za poštene izbore onda je svejedno gdje smo. A hoćemo li na izbore? Najlakše je najaviti, i to sad očekujemo, bojkot predsjednickih koji su za četiri ipo godine!? A bojkotovaćemo ih taman kao i minule!".

Danilović je poručio da će se "nažalost" izaći i na izbore u Tuzima kao što je lani, opozicija izašla na sve lokalne i predsjedničke izbore i izgubila ih.

"Rezultat takve politike je porazavajući po nas iz opozicije. Jedina naša nada i spas je u pritisku na vlast da se izborni proces apsolutno kontroliše, da ga sprovodi tehnička vlada ili vlada državnog jedinstva, da se ne ide iz sitnog stranačkog interesa na odavno spemljenu giljotinu. Mi u UCG znamo da je akcija potrebna sada i da ako ima iskrenosti, nema izlaska ni na jedne izbore, pa ni lokalne, dok se ne izborimo za pravila. Neki "DK" je već dao donacije, pred kamerom ili iza nje, da se poništi svaki napor za dokazivanje istine, da se unaprijed jasno zna koliko ko ima odbornika na prvom glasanju", ocjenjuje Danilović.

Danilović je zaključio da opozicija mora biti spremna da da u jednom trenutku kada za to dođe vrijeme, i vrati poslaničke mandate. "Ili demokratija, prava i po evropskim pravilima, ili jednopartijski sistem.", zaključio je poslanik Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: