Upoznajte novu ambasadorku SAD u Crnoj Gori

Karijerna članica američke diplomatske službe, u rangu ministra –savjetnika, Ujehara ima trodecenijsko iskustvo upravljanja osobljem i sredstvima Ministarstva spoljnih poslova SAD
484 pregleda 17 komentar(a)
Margaret En Ujehara, Foto: Ambasada SAD
Margaret En Ujehara, Foto: Ambasada SAD
Ažurirano: 12.02.2015. 13:10h

Margaret En Ujehara, čiju je nominaciju za američku ambasadorku u Crnoj Gori povrdio američki Senat u decembru 2014. godine, stiže u Podgoricu sjutra.

Kako je saopšteno iz Ambasade SAD ona će akreditive predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću predati sljedeće nedjelje.

Karijerna članica američke diplomatske službe, u rangu ministra –savjetnika, Ujehara ima trodecenijsko iskustvo upravljanja osobljem i sredstvima Ministarstva spoljnih poslova SAD.

"Ujehara je donedavno obavljala funkciju izvršne direktorke kancelarija Stejt dipartmenta za evropske i avroazijske poslove i međunarodne organizacije. Prethodno, službovala je u Austriji, Njemačkoj, Ukrajini, Indoneziji, Japanu, Filipinima, Velikoj Britaniji i Maliju. Gospođa Ujehara rođena je u Berei, Ohajo. Diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Kalamazoo, Mičigen, 1981. godine a studirala je i na Fakultetu za diplomatske poslove Univerziteta Džordžtaun. Govori njemački, francuski, ukrajinski i japanski. Gospođa Ujehara i njen suprug, takođe američki diplomata, Majkl Ujehara (Michael Uyehara) imaju petoro djece", navodi se u saopštenju Ambasade.

Bonus video: