SDP traži kontrolno saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovnjenih državnih organa
1959 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SDP
Ilustracija, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) zatražila je kontrolno saslušanje u parlamentu čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je javnosti saopštio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.

Poslanici SDP-a su zatražili da se na sjednicama skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbor za bezbjednost i odbranu saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovnjenih državnih organa.

"Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne politčke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine", kazali su iz SDP-a.

Smatraju da je neophodno da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistiraj domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po tom pitanju.

"Podsjećamo da je u decembru 2018. godine održana zajednička sjednica dva skupštinska odbora po zahtjevu jednog koncesionara i poreskog dužnika, a povodom neplaćanja koncesionih naknada, pa nemamo dilemu da će poslanici DPS-a podržati ovu incijativu cijeneći višestruko veći značaj aktuelnog problema", zaključuje se u dopisu SDP-a.

Zahtjev za saslušanjem potpisuju poslanici SDP-a, Raško Konjević, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović.

Bonus video: