Mandić: Režim godinama obmanjivao ruske preduzetnike i političare

Mandić je kako je saopšteno iz Nove, Nesterenku prenio stav da se NOVA protivi učlanjenju Crne Gore u NATO i da se zalaže za vojnu neutralnost
63 pregleda 13 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2015. 15:17h

Crnogorski režim je godinama obmanjivao ruske preduzetnike i političare o sigurnosti njihovog kapitala uloženog u Crnu Goru, kao i o tome kako država ne želi da se svrstava ni u jedan vojni savez, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije (Nove) Andrija Mandić.

"Te priče koje je plasirao crnogorski režim bile su čista manipulacija i nijesu bile tačne, i one su se posebno koristile u predreferendumskom periodu, kada je aktuelnoj vlasti bilo važno da dobije podršku važnih međunarodnih adresa za svoj secesionistički projekat", rekao je Mandić tokom susreta sa ambasadorom Ruske federeacije u Crnoj Gori, Andrejem Nesterenkom.

Mandić je kako je saopšteno iz Nove, Nesterenku prenio stav da se NOVA protivi učlanjenju Crne Gore u NATO i da se zalaže za vojnu neutralnost.

"On je istakao da stav Nove srpske demokratije dijeli i većina građana, koji se u ogromnom procentu protive ulasku Crne Gore u ovaj ofanzivni vojni savez”, saopšteno je iz Nove.

Mandić je takođe naglasio da današnja Crna Gora nije suverena država i da se njenim marionetskim režimom upravlja iz određenih međunarodnih centara, koji kako kaže nijesu samo politički nego i kriminalni.

"Neophodno je da Crna Gora profunkcioniše kao zemlja koja će voditi računa o interesima većine građana, njihovim željama i potrebama, a što se tiče Nove srpske demokratije ona niti hoće, niti želi, niti smije da zaboravi sve ono što je Rusija u prošlosti uradila za Crnu Goru i srpski narod i u našem vođenju politike ona će nam, kao i našim precima, predstavljati snažan oslonac i u budućem djelovanju", rekao je Mandić.

U razgovoru su učestvovali i potpredsjednik Nove srpske demokratije dr Strahinja Bulajić i zamjenik ambasadora Rusije Vladimir Gurko.

Bonus video: