Gaskel: Dobri bilateralni odnosi Crne Gore i Velike Britanije

2 komentar(a)
Pol Gaskel, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Pol Gaskel, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 11.02.2015. 12:36h

V.d. direktora Direktorata za Zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije Pol Gaskel ocijenio je da su vidljivi napori i napredak Crne Gore na evro-atlanstkom putu.

On je tokom razgovora sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem rekao da Britanija ima ulogu prijatelja i partnera Crne Gore na njenom integracionom putu, te da može računati na britanske kapacitete koji bi značili savjetodavnu i stručnu podršku procesu jačanja vladavine prava kao osnovne obaveze na EU i NATO putu.

Krivokapić je istakao da crnogorski Parlament posvećeno radi na izgradnji i jačanju svojih punih kapaciteta, posebno u dijelu nadzora i kontrole.

"Samo je dobra vlast i vlada moguća uz jak Parlament", rekao je Krivokapića.

"Britanska parlamentarna tradicija je veoma važna Crnoj Gori kao orijentir i mjerilo za punu nadzornu i kontrolnu ulogu nad izvršnom vlasti. U tom svijetlu ćemo tražiti načine i modele bliže saradnje dva parlamenta kroz razmjenu iskustva i znanja s ciljem sticanja novih vještina za poslanike u pogledu vladavine prava i borbe protiv korupcije i sličnih devijacija”, dodao je Krivokapić.

Bonus video: