Pake: Crna Gora predvodnik procesa integracija u EU na Zapadnom Balkan

50 pregleda 0 komentar(a)
Žan Erik Pake, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Žan Erik Pake, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 10.02.2015. 17:26h

Direktor za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Žan Erik ocijenio je da Crna Gora ostvaruje kontinuiran napredak u evropskim integracijama, predvodeći taj proces na Zapadnom Balkanu.

Pake je, tokom razgovora sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem, poručio da će Skupština imati snažnu podršku EK u daljem svom snaženju, jer ovaj dio procesa pridruženja EU je u najvećoj mjeri oslonjen na rad Parlamenta.

Sagovornici su, kako je saopšteno nakon sastanka, naglasili da je Crna Gora i dalje predvodnik procesa integracija u EU na Zapadnom Balkanu te da je vrlo intenzivno ušla u pregovarački proces i sveobuhvatno usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa evropskim.

Krivokapić je istakao da je parlament kontinuirano prepoznat u izvještajima EK kao institucija koja daje snažan i često ključni doprinos evro-atlanstkim integracija.

"U ovoj godini nas očekuje rad na važnim zakonskim rješenjima, od koji su neka već u proceduri, ali i snažana institucionalna akcija na punoj implementaciji zakona, kontroli i na kraju najvažnijem – vladavini prava”, istakao je Krivokapić.

Bonus video: