Šabović: Bruka je da se sa značkom ANB dobiju svi podaci

" Jesam da se država čuva, da se čuva kao dijete koje je tek prohodalo, jer je mlada, ali ne da to ide preko granice privatnosti i intime“, naglasio je Šabović
83 pregleda 13 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.02.2015. 12:39h

Poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović kazao je da je bruka da je za pristup svim podacima dovoljno pokazati značku ANB-a.

„Dovoljno je pokazati značku ANB-a, da bi dobio pristup svim podacima. To je bruka. Jesam da se država čuva, da se čuva kao dijete koje je tek prohodalo, jer je mlada, ali ne da to ide preko granice privatnosti i intime“, naglasio je Šabović

Šabović je kazao da je upravo potpisao amandman MANS-a kojim se ograničava pravo službenicima ANB-a na pristup registrima i bazama podataka pravnih lica.

Evropa je, kako je naveo, rekla da hoće drugačiju ANB, agenciju profesionalaca, „a ne onih koji svoje pozicije znaju da iskoriste u druge svrhe, profesionalaca kojima će prilikom prijema jasno biti rečeno dokle su njihova prava“.

"I na prethodnoj sjednici sam dao podršku tome da se Agencija očisti, i da dođu novi ljudi, profesionalci, koji će više raditi svoj posao, a manje ići na svadbe“, pojasnio je Šabović.

Bonus video: