Milić prebrojava saveznike

Ivanović je rekao da “SNP nije napustilo toliko članova Opštinskog odbora iako je u javnosti stvoren takav utisak”. Nakon raskola sa Kaluđerovićem je otišlo 43 članova podgoričkog Odbora
20 komentar(a)
Srđan Milić, Aleksandar Damjanović, Foto: Vijesti
Srđan Milić, Aleksandar Damjanović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 10.02.2015. 12:05h

Podgorički odbor SNP-a sjutra će razmatrati situaciju nastalu u partiji nakon odlaska predsjednika Velizara Kaluđerovića i gotovo kompletnog rukovodstva. Sjednici će prisustvovati lider partije Srđan Milić, potpredsjednica Danijela Pavićević i predsjednici mjesnih odbora. To je saopštio “Vijestima” potpredsjednik podgoričkog SNP-a Dragan Ivanović koji je jedini ostao iz starog rukovodstva.

Ivanović je rekao da “SNP nije napustilo toliko članova Opštinskog odbora iako je u javnosti stvoren takav utisak”. Nakon raskola sa Kaluđerovićem je otišlo 43 članova podgoričkog Odbora.

Ivanović je izrazio nadu da će biti organizovana Izborna konferencija na kojoj će biti biran Kaluđerovićev nasljednik, iako mandat sadašnjem rukovodstvu, pa i njemu, traje do 2016.

Ivanović je rekao da će partija zauzeti generalni stav povodom poslaničkih i odborničkih mjesta, bez kojih je ostala.“Oni koji su odnijeli mandate bili su ranije najoštriji borci za SNP i protiv onih koji su to pokušavali,” rekao je potpredsjednik podgoričkog odbora SNP-a. Šestoro odbornika SNP-a napustilo je partiju, ali su saopštili da neće vratiti mandate, pa su SNP ostala samo dva. Prema informacijama “Vijesti” odbornici koji su vratili članske karte formiraće nezavisan odbornički klub, dok ne bude konstituisana nova partija Alekse Bečića, koji je dao ostavku na članstvo u SNP ali i na odborničku funkciju.

U Skupštini Crne Gore Poslanički klub SNP je imao devet mandata, ali će Kaluđerović, Neven Gošović i Obrad Gojkovićtakođe formirati nezavisan klub. Gojković nije vratio člansku kartu SNP, ali je napustio njene organe.

Bonus video: