Na raspravu o Sutorini stižu i predstavnici državnih institucija BiH

4 komentar(a)
Sutorina, Foto: Maps.google.com
Sutorina, Foto: Maps.google.com
Ažurirano: 09.02.2015. 17:01h

Javna rasprava o pitanju statusa Sutorine biće održana u utorak 24. februara, a na njoj će učestvovati predstavnici državnih institucija BiH, pravni stručnjaci i udruženja građana.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja organizuje javnu raspravu, najavila je da će na njoj učestvovati članovi Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva civilnih poslova BiH - Državne komisije za granice, Ministarstva pravde BiH, Ustavnog suda BiH, pravni stručnjaci s univerziteta u BiH, udruženja građana kao i sve druge zainteresirane osobe koje mogu dati svoj doprinos raspravi o pitanju statusa Sutorine.

Nakon javne rasprave parlamentarci u BiH će dati mišljenje o rezuluciji o Sutorini.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović podnio je prijedlog rezolucije o Sutorini kojom traži da to zakonodavno tijelo neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim ocijeni prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bonus video: